úterý 3. července 2018

Jahodník karmen

Požadavky: Vyžaduje polopropustné půdy teplejších oblastí. Zárukou vysokých výnosů je zdravá sadba bez mykoplazmóz. Roste silně, sází se ve sponu x rn.


Je náročnější na kvalitu výsadby. Jako dvouletá snese i krátkodobý přísušek.

Tato odrůda má velmi velké plody s vynikající chuti. Je to Česká nenáročná odrůda. Barva plodu je tmavě červená. Dužnina je tmavě červená, šťavnatá s dutinkou. Chuť je velmi sladká a aromatická.


Již jste někdy přikusovali jahodu jako jablko? Pak s plody české odrůdy Karmen to určitě zakusíte na vlastní ústa.

Plodí vynikající ohromné jahody. Je možné jej vysazovat do řádků i do pásů. Prodej bude vzhledem k horkému a suchému počasí zřejmě až od září.


Středně raná česká odrůda - jedna z nejchutnějších odrů vhodná i do vyšších poloh. Jahodník velkoplodý ´ KARMEN ´ multiplato ks. Kdo dává přednost české kvalitě, jistě bude chtít na své zahradě pěstovat českou odrůdu jahodníku Karmen.


Vždyť také patří k těm nejchutnějším. Popis: Jedná se o českou poloranou odrůdu s obrovskými plody. Tento jahodník po vysazení neuvěřitelně rychle roste a dělá velké množství šlahounů, na kterých od léta až do zimy dozrávají mimořádně chutné jahody.


KARMEN – česká odrůda s atraktivními velkými, ledvinovitými plody, tmavě červené, lesklé barvy. Chuť velmi sladká a aromatická, vynikající. V příštím roce na jaře se jahody přihnojí ledkem, po sklizni opět plným hnojivem, lehce zapraveným do země. Jahodnik koreni melce, ale ze by mel nejake vyznamnejsi mnozstvi povrchovych korenu si nemyslim, nikdy jsem si toho pri ruseni stareho jahodniku nevsiml. Klasicky okopavat se nema vubec.


Celorocne kyprim povrch trojzubcem, myslim, ze mu to prospiva. Doporučujeme navštívit kategorii Jahody.

Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Nejchutnější poloraná odrůda českého původu, kříženec (Sparkle x Soltwedel). Odrůda s gigantickými plody o výtečné chuti! Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Jahody Karmen jsou odolné vůči chorobám a poskytují velkou úrodu.


KARMEN - Tato poloraná odrůda je vyšlechtěna v ČR. Sazenice budou zabaleny tak, aby nedošlo k proschnutí. Rostlina je vysokého a hustého vzrůstu, velmi dobře odnožuje. Plody jsou velmi velké až obrovské, tmavě karmínově zbarvené převážně ledvinového tvaru. Pomocí níže uvedeného formuláře si můžete objednat sazenice jahod.


Odplozený jahodník je potřeba zásobit před nástupem zimy živinami. Dvě dávky hnojení rozdělte po sklizni tak, abyste nepřihnojovali později než do konce října. Karmen není obrovská, některé odrůdy dělají větší plody, ale když se nechá pořádně uzrát, chutná po lesních jahodách.


Mám ji ráda právě pro její chuť, navíc má zrníčka trochu vystouplá a tak se při převážení ze zahrádky domů málo otlačuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky