úterý 1. srpna 2017

Včelník moldavský

Včelník moldavský nemá žádné zvláštní nároky na pěstování. Má rád teplo a prospívá nejlépe na slunci ve vápenité půdě. Táto aromatická jednoročka je okrasná i liečivá. Svojou vôňou pripomína citrón.


Dorastá do výšky asi cm. Listy sú vajcovité, kopijovité, zubaté. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Bazalka patří mezi jednoleté byliny.


Je vhodná jako rostlina do truhlíku, hodí se i pro pěstování na záhoně, a to na slunném místě. Vyhovuje mu slunné stanoviště, na kterém při správné péči vydrží i. Rostlina se vyznačuje svým citrónovým aroma. Nať Včelníku bývá používána pro povzbuzování trávení a uvolňuje křeče trávicího ústrojí.


Má spoustu krásných drobných modrých kvítků. Váš prodejce Nabízíme vše nezbytné k úspěšnému výsevu rostlin a stromů. Rastlina obsahuje éterický olej. Európe pestuje ako korenie. Vňať vonia a chutí po citróne.


Dosahuje výšky kolem cm. Vašu dušu, pomáha pri strese, nespavosti, pri vyčerpanosti ale i pri bolesti zubov a hlavy. Dracocephalum moldavicum Linnaeus Moldavica moldavica (L.) Britt. Včelník je medonosná rastlina, ktorá má svoj pôvod v Ázii. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete!


Postaráme se o bezpečné a. Pravda je, že včelník obsahuje celou řadu fytonutrientů a léčivé účinky jsou tak očekávané. Vskutku tyto flavonoidy vykazují antioxidační účinky, které např. Cílem je, aby se s nimi veřejnost mohla seznámit, pěstovat je, využívat jejich plodů i je semenařit a uchovávat, a přijmout tak svou odpovědnost za jejich. Květy jsou chrpové nebo bílé.


Internetový obchod s potřebami pro zahrádkáře. Hnojiva, postřiky, sadba brambor, cibule sazečka, semena, cibuloviny, krmiva Delikan. Včelník skalní dorůstá výšky kolem cm. Balkánského poloostrova. Vytváří chlupaté lodyhy s vstřícnými, čárkovitými, tmavě zelenými listy.


Modrofialové květy jsou hluchavkovitého tvaru a vyrůstají v koncových lichopřeslenech. Návod na pěstování: Včelníku se nejlépe daří na plném slunci či v mírném polostínu. Kvetou od června do srpna.


Na půdu je nenáročný, snese chudší půdy. Ideální jsou sušší, dobře propustné půdy. Mrazuvzdornost se uvádí do -°C (zóna 3a).


The EU Commission is not responsible for any use that may be made of the information from this project subsequently included in the EPPO Global Database.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky