čtvrtek 3. srpna 2017

Mšice na švestce

Jedno slunéčko sedmitečné dokáže za rok zkonzumovat tisíc mšic! Jen výjimečně překročí mšice na švestce kritickou hranici. Dobrý den - s odstupem doby jsme po příjezdu na parcelu zjistili, že máme poškozené stromy švestek.


Na všechno kde se vyskytnou mšice, používáme několik let KARATE, zabírá bezvadně. Myslím opravdu na všechno, tedy od růží, přes byliny až po jabloně. Prognóza výskytu mšic na švestce v jarním období r.

Všechny však působí stejné škody – sají asimiláty z listů a mladých letorostů. Prosím o radu jak zlikvidovat, čím postříkat - již druhý rok se v tomto období na švestce usadí škůdce, napadá listy, na nich je v podobě tmavé larvy. I přez to jsem stromek postŕíkala ze zoufalství mospilanem :) Na jaře rostl.


Vzdálenost mezi jednotlivými lístky je zhruba poloviční, než byla u,,zdravé větvičky. Svestka a msice - ZAHRADA. Mšice na švestkách a rynglích postřik. Na mšice mám vyzkoušený výluh z kopřiv - kopřivy naházím do kýble a zaleju vodou, po hodinách je možno stříkat.


Vyzkoušeno na růžích, malinách a rybízu.

Co se nespotřebuje na postřik, nechat ještě několik dní a je z toho vynikající hnojivo. Dá se použít i na pokojové květiny (naředěné s vodou). Na jaře se nejdříve na starších jehlicích objevují žluté skvrny, posléze jehlice hnědnou a opadávají.


Jsou zelené s červenýma očima, velké asi 1–mm. Krátké video dokumentuje slivoň napadenou mšicemi. Dotaz DB: Na listech švestky jsou vystouplé kulaté útvary. Ochrana proti mšicím V boji s mšicemi, především těmi výše zmíněnými, bývá účinnou metodou použití přirozených predátorů mšic, tedy biologická metoda. Někdy mohou pomoci postřiky z kopřiv vykvašených v sudu.


Pokojové rostliny lze postříkat mýdlovou vodou, jarovou vodou, nebo výluhem z cigaretových nedopalků. Vysávají šťávy z rostlin a ty postupně vadnou a hynou. Také napadené rostliny vypadají velmi neesteticky – do vázy si takové květiny nebudeme chtít nařezat a napadená zelenina se nám bude ošklivit¨. Proto mohou pěstitelé na jejich výskyt rychleji zareagovat.


Několik milimetrů velcí škůdci oslabují jak venkovní, tak pokojové rostliny. Chtěla bych se zeptat, jaký škůdce švestku napadl. Zda se jedná o mšice , jak si myslím. Dobrý den, na listech švestky se udělaly tyto tyčovité výrůstky.


Jak na mšice bez chemie.

Nejdůležitější jsou preventivní opatření: Objevíte-li tedy napadenou rostlinu, nejlépe ji odstraňte ze zahrady dříve, než se mšice rozšíří všude. Na zahradě je důležité také pravidelně udržovat pořádek, pravidelně vytrhávat plevely, na kterých se mohou mšice také množit. Když na švestce dozrají plody, je to prý důkaz boží přízně a také dárek pro zdraví rodiny.


Právě přínos švestek v jejich sušené formě byl už v dávných dobách důvodem k pečlivému uchovávání těchto blahodárných plodů na období zimy. A dalším důvodem je, že skvěle chutnají! Pirimor je specialistou na mšice.


Ninja je určen na mšice i molice, na zeleninu i okrasné rostliny. Nepostradatelným pomocníkem na zahradě jsou lepové desky, které jsou pokryty nevysychavým lepidlem. Ty vám nejen určí identifikaci škůdce, ale jsou i prevencí a ochranou.


Dospělé mšice žijí v koloniích, většinou (odvislé od druhu) na spodní straně listu. Na mšice je nutné reagovat urychleně, protože mohou na rostliny přenést různé choroby. Bojovat s nimi můžete několika způsoby. Chemické postřiky jsou poměrně agresivní a zaručí účinek.


Působí nejen na mšice na paprikách, ale komplexně všude.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky