středa 2. srpna 2017

Borovice černá

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach. Jehlice jsou tmavě zelené a pupeny stříbřité. V deseti letech dorůstá do výšky 40cm a šířky 60cm. V dospělosti dosahuje do výšky. Domovinou této borovice je jižní Evropa, severní hranici areálu tvoří Rakousko a Jižní Karpaty.


Západní hranicí je Španělsko a Francie, východní Malá Asie a Krym. Druh má několik poddruhů, nejčastěji pěstovaným je Pinus nigra ssp. This video is unavailable. Hodí se jako soliterní dřevina, je to vzrůstnější borovice , ale dá se.


Tato borovice je velmi atraktivní pro svou černožlutou borku a systě zelené jehličí. Borovice je stálezelený jehličnatý strom nebo keř. Existuje v mnoha kultivarech, od nízkých poléhavých přes kuželovité a pyramidální až po vysoké kuželovité stromy. Koruna borovice je nepravidelná, v mládí bývá kuželovitá, posléze rozložitá až deštníkovitá.


Se zhruba 1druhy jde o největší rod. Výjimečné, krásné borovice černé s dlouhými jehlicemi a sytě zeleným barevným odstínem. Tento vzhled (viz. fotografie níže) získaly borovice černé především díky pečlivé, dlouholeté péči. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Koruna je velmi hustá, postupem času rozvolňuje, tvar je spíše. Hezká dřevina s krásně sytým zeleným habitusem. Vhodná pro suché,kamenité partie zahrad.


Pro atraktivní vzhle zajímavou borku a sytě zelené jehličí se borovice černá pěstuje jako zahradní a parkový strom. Neboť toto je jedna z nejkrásnějších otužilých borovic, hustého růstu. Dorůstá do výšky 1-5m v deseti letech. Ideální pro menší zahrádky.


Na dobrých stanovištích. Zaštipováním výhonů se docílí zhoustnutí a tvarování. Jedná se ve stáří o vzrostlý strom. Při přesazování dbejte na to, aby půda nebyla přemokřená, ale dobře odvodněná.


Nesnáší zamokřená stanoviště, přesto pro dobré zakořenění nenechte zem vyschnout. Dosahuje výšky okolo m. Tvoří dlouhé tmavě zelené jehlice. Mezi nejznámější druhy borovice černé patří Aurea se zlatožlutými jehlicemi, dále Fastigiata se světle zelenými jehlicemi a Globus, který svůj název získal podle tvaru nepravidelné koule. Vyberte si odrůdu borovice , které se bude ve vašem klimatu dařit.


Mezi odrůdy vhodné pro sázení na zahradách patří bílá borovice , nebo skotská borovice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky