pátek 24. února 2017

Třešeň burlat

Einfach Vergleichen, Einfach Sparen. Bei uns immer Schnäppchen! Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Dužina je středně tuhá až tužší, světle červená, v plné zralosti červená s. Dozrává v druhém třešňovém týdnu od 8. Plodnost je brzká, střední, pravidelná.

Odolnost je nízká proti pukání plodů, a střední proti mrazu v květu. Odrůda je vhodná do všech poloh. První 3-roky je potřeba opora. Kvalitní raná polochrupka. Zraje již ve druhém třešňovém týdnu,takže uniká vrtuli třešňové-nebývá červivá.


Na půdu je nenáročná,vhodná do. Je velmi raná, takže nebývá červivá. Burlat je zřejmě nejlepší polochrupka.

Mezi vhodné opylovače patří např. Má tmavě červené plody o váze cca 7g, středně velké, velmi šťavnaté a středně pevné. Plody jsou střední až menší velikosti (kolem g), kulovitého, ze stran mírně zploštělého tvaru. Plody jsou řazeny mezi odrůdy chrupek , sklízí se v druhém třešňovém týdnu , 8. Karešova, Kaštánka, Rivan, plody jsou velké, dužina je středně tuhá, světle.


Třešeň BURLAT , polochrupka, zraje ve 2. Cizosprašná odrůda, vhodnými opylovači jsou Kaštánka nebo Rivan. B urlat je raná cizosprašná tmavá polochrupka, která byla vyšlechtěna ve Francii. Růst je velmi bujný, v plné plodnosti středně bujný. Velmi raná třešeň ,nebývá napadána vrtulí třešňovou, nejlepší raná odrůda.


Pro zdárný vývoj a růst stromu i ovoce půdu ještě navíc obohatíme o vápník. Vlhké polohy a vysoká hladina spodní vody snižují odolnost proti mrazům a klejotoku. Náš sortiment třešní je naočkován na podnožích Colt a třešeň ptačí, některé odrůdy na zakrslé podnoži Gisela 5. Až na pár vzácných vyjímek, které samozřejmně naleznete v naší nabídce, třešně vyžadují opylovače. Hlavní odrůdy jsou Rivan (nejranější, zraje v 1. třešňovém týdnu), Karešova (původní česká odrůda, nejpěstovanější) a Kaštánka (tmavá barva). Wählen Sie die Abteilung aus, in der Sie n möchten.


Osvědčená odrůda třešně vysoké kolem - metrů, která je polochrupkou s temně červenými plody.

Tmavá časná třešeň s velkými sladkými plody vhodnými hlavně pro přímý konzum. Polochrupka, poloraná – zraje začátkem června. Původ: Francie, začátek 20.


Plody červené barvy, na jídlo i zavařování. Díky ranosti uniká vrtuli třešňové – červivění. Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda někdo z vás nemá tuto třešeň na této podnoži a jak velkých rozměrů doroste.


Chtěli bychom na zahradu velký. Plodí brzy a hojně, plod je velký, široce srdčitý, tmavočervený, lesklý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky