pondělí 20. února 2017

Jak správně pěstovat rajčata

Postup jak pečovat o rajčata v době růstu, tak abychom dosáhli větší úrody. To bývá asi na rajčatech největší svízel. Pokud se teplota pohybuje pod °C nebo nad °C, rajčata nerostou.


A proto se doporučuje v chladnějších podmínkách pěstovat rajčata v krytém prostředí. Jak rajčata správně pěstovat. Není těžké rajčata pěstovat, ale vždy bychom měli dbát na jejich dobré umístění.

Rajská jablíčka totiž potřebují dostatečně propustnou půdu s dostatečným přísunem závlahy a živin. Dobře se jim proto daří v hlinopísčitých půdách s pravidelným přísunem humusu. Ačkoli rajčata milují teplo, přímé slunce jim škodí. Zvolte proto polostinné stanoviště. Jak správně zaštipovat rajčata Přidal: Stefan Tichy v Pěstování rostlin 23.


Zobrazení V tomto období rajčátka právě dozrávají ,ale nejdůležitější věc k tomu, aby byla rajčata opravdu výborná a kvalitní, je důležité se o ně opravdu pečlivě starat a věnovat jim hodně péče. Po dozrání vydrží jenom pár dnů. Zakrslé odrůdy můžete s lehkostí pěstovat na balkónu, ale i pod přístřešky, v pergolách, jak dekorativní doplněk.

Nejčastější otázky, které dostávám od jara až do začátku podzimu se týkají právě správného pěstování rajčat a toho, jak napravit nebo se vyhnout problémům s pěstováním rajčat. Balkonová rajčata potřebují sucho a teplo. Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Rajčata milují slunnou polohu a naopak nesnáší přílišnou vlhkost.


Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo zápa navíc zakrytý střechou. Jak pěstovat rajčata ze semínek. Chcete si vypěstovat rostlinu rajčete (doslova) od základů?


Pomocí zdravých, zralých rajčat, která pravděpodobně už máte v míse se zeleninou, si můžete na zahradě vypěstovat několik jedinečných rost. Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde. Pěstování keříčkových rajčat na zahrádce Keříčková rajčata (Solanum lycopersicum) jsou u nás nejznámější, protože mají málo zrníček a jsou sladce kořenitého aroma. Pěstovat můžete klasická rajčata nebo cherry rajčátka. Různé odrůdy mají jiné nároky na pěstování.


Pokud plánujete pěstovat na balkóně, je lepší sáhnout po keříkových rajčátkách. Před koupí odrůdy se poraďte s odborníkem, který vám doporučí ten správný druh rajčat. Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí.


Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako. Pokud máte možnost, zvolte pro rajčata určitě slunné místo, kde jste minulý rok nepěstovali rajčata a ani jiné lilkovité rostliny (brambory, baklažány a další).

Při pěstování ve skleníku nebo fóliovníku vysazujte rostliny blíže ke dveřím. Naplníte vodou a počkáte, až dojde k úplnému vsáknutí. Keříčkové rajčata můžete pěstovat nejen ve skleníků, tak i na balkoně v truhlíku, kbelíku.


Tajemství úspěšného pěstování keříčkových rajčat spočívá v zakoupení kvalitních semínek, hlíny, ale i klimatických podmínek a následného ošetření rostliny. Kdo chce pěstovat rajčata ze semínek, má v podstatě tři základní možnosti, jak na to. Pěstování rajčat ze semínek přímo v substrátu je nejjednodušší a nejpohodlnější ze všech zmíněných variant. Použitelná je tato zálivka jak pro papriky, rajčata a okurky, tedy plodovou zeleninu, tak i pro košťálovou zeleninu, celer a pórek.


To všechno je zelenina, která se může sázet hned v prvním roce po hnojení hnojem. Proto je možné její přihnojování zkvašeným slepičincem i během sezony,“ vysvětluje zahradník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky