úterý 21. února 2017

Petrklíč zahradní

Zahradni in Karlsbad reservieren. Schnell und sicher online buchen. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt!


Einfach, schnell und sicher buchen!

Je známo, že petrklíč patří k poslům jara. I když petrklíče rozkvétají ve volné. Můžete ji pěstovat v květináčích a poté vysadit na zahradu.


V případě vysazování petrklíčů do truhlíků anebo na zahradu , vyčkejte, až se rostlina aklimatizuje. Jinak řečeno, ven ji vysazujte, až je tepleji a. Lidový název petrklíč získala tato bylina údajně proto, že vyrostla na místě, kam si svatý Petr odložil klíče. Vědecky se ale tento ale český název vztahuje k okolíku květů v podobě zubů u klíče. Prvosenkovité Primulaceae Název rodu byl odvozen z latinského slova primulus, což je zdrobnělina slova primus = první.


Petrklíč příjemně medově voní.

A skutečně některé druhy tohoto rodu. Krásná trvalka, ozdobná jak listem, tak květem. Především se dobře uplatní na polostinných místech, ale snese i hluboké zastínění. Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR. První setkání probíhá přímo na pozemku je nezávazné a ZDARMA.


Termín konzultace vybereme tak aby Vám zcela vyhovoval, v případě nutnosti se můžeme. Máme velký výběr oděvů nadměrných velikostí. Díky svým nádherným barvám, květům a velké rozmanitosti lákají prvosenky (primule) k vytváření nejrůznějších dekorací a květinových zátiší. Prvosenka jarní (Primula veris, lidově též petrklíč , bukvice bílá, bylina sv. Petra atd) je drobnější vytrvalá bylina z čeledi prvosenkovité (Primulaceae).


Jeho listy a také květy můžete buď trhat čerstvé, nebo je také sušit. Jeho kořeny se vyrývají a suší na podzim. Květy vylouhované v destilované vodě jsou výborné na vrásky a akné. Lenošivé Velikonoce na terase.


Pokud se zajímáte o zahradní tvorbu a různé zahradní styly, jistě víte, že trávník je korunou každé zelené oázy. Bezové květy, poklad každé zahrady. VELKÁ LETNÍ AKCE SLEVA na jakoukoliv realizaci. O firmě Návrhy zahrad Realizace zahrad : Terénní úpravy Zakládání trávníků Závlahové systémy Jezírka Neviditelný obrubník Rostliny Robotické sekačky. Doma vám petrklíč pokvete od ledna po květen, pak ji můžete přenést na svou zahradu.


Primule - petrklíče, aneb - barvy, kam se podíváš!

Není, není ze železa, přece je to klíč, otevírá bránu k jaru, je to PETRKLÍČ ! Je to nejrozšířenější zahradní prvosenka, která se pro svou krásu a vděčnost na zahradách nejčastěji pěstuje. Odrůdy se někdy nesprávně vedou pod druhovým názvem P. Mezi první posly jara se jednoznačně řadí primule nebo také prvosenka jarní, lidově petrklíč. Primulky pěstujeme v bytě jako hrnkové květiny, rovněž.


Když se řekne prvosenka, nejspíš se vám vybaví petrklíč , tedy prvosenka jarní, která vykvétá velmi brzy na jaře žlutými kvítky. V povědomí však spíše zůstávají petrklíče jako květiny, které nám přinášejí jaro jak do našich zahra tak do našich příbytků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky