úterý 28. února 2017

Marocká máta

Marocká máta pochází ze severní Afriky, má silný obsah mentolu a navíc je sladká. V celé severní Africe z ní připravují silný mátový čaj, který už se nemusí sladit. Samozřejmě lze využít i do koupele nebo na letní drinky. Chuť marocké máty je oproti mátě běžné intenzivněji mátovější, není nahořklá.


Silice pro potravinářský průmysl či výrobu žvýkaček se získávají z této máty.

Používá se do čaje Touareg, ale také jako samostatný nápoj tajine. Nejpoužívanější máta s extra silnou mentolovou aroma a netradičními zvlněnými listy. V léčitelství se používají bylinné čaje ze sušených nebo čerstvých lístků s příjemnou a svěží chutí s příjemným pocitem čisté ústní dutiny a trávicího traktu. Kvalitní kultivar, který je zajímavý.


Marocká mäta je podobná mäte piepornej ( máme ju rovnako v ponuke :-) ) , ale je viac kompaktná a viac sa „hodí“ pre prípravu mätového čaju, ktorý je naozaj vynikajúci. Máta kadeřavá, známá taky pod názvy - máta marocká či máta nana. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Rod je v čeledi hluchavkovitých řazen do podčeledi Nepetoideae.

Více informací o zdravotních účincích byliny najdete v našem herbáři. Marocká mäta býva často súčasťou rôznych čajových zmesí (napr. Le Touareg), ale používa sa aj samostatne na prípravu veľmi osviežujúceho mätového. Marocká a vodní máta voní nasládle, peprná a klasnatá má říz. Přibývají stále nové odrůdy, jejichž vůně má mít nádech po jahodách, ananasu, čokoládě… stačí přivonět a ucítíte, jestli šlechtitelé trochu přehánějí.


Každopádně opravdu voní rozdílně a také různě vypadají, takže i mátová zahrádka může být pestrá. Zvlášť když si vysadíte pestrolisté kultivary s bíle panašovanými listy, nebo fešácké máty s listy kadeřavými. MAROCKÁ MÁTA - bylinný čaj. Složení čaje: listy marocké máty 1. Nana máta nebo též marocká máta může mít neobyčejně osvěžující účinky pro tělo i duši. Lidé se po mnoho let domnívají, že zvyšuje tvorbu a vylučování žluči, má pozitivní účinky na lidské trávení, podporuje detoxikaci organismu a blahodárně působí na trávicí ústrojí, působí proti křečím.


Dokonale vyvážená chuť tohoto Českého e-liquidu nadchne každého milovníka svěží mátové vůně. Aroma pochází z přírodních. Skvěle chutná i samotná. Bylinka je známá tím, že si po celý rok udržuje svěží mátové aroma.


Kdosi mi tvrdil, že čerstvé listy mají halucinogenní účinky. Má řadu pozitivních účinků na lidské tělo.

Najpoužívanejšia mäta s extra silnou mentolovou arómou a netradičnými zvlnenými listami. A zároveň mohou mít panašovan. Je to mrazuvzdorná rostlina, preferující slunné stanoviště a vydatnou.


Divoce rostoucí varieta máty kadeřavé, kterou jsme u nás zavřeli do destilačního kotle a dostali z ní to nejlepší. Intenzivní, nasládlý, mentolový, čerství a svěží. Typická specialita z Maroka. Nejlepší čínský Gunpowder a sladká ale svěží máta zvou každého. Máta peprná patří mezi nejznámější léčivé rostliny, pěstuje se po celém světě.


Může dorůst výšky až cm. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Před lety vyráběli likér Máta Hari. Tahle lahev je ale destilát. Mentha spicata ´Marokko´, K7x7.


Destilát z marocké nana máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky