úterý 21. února 2017

Jak pěstovat okurky hadovky ve skleníku

Vypěstovat si okurky hadovky není zase takový problém, stačí si zvolit správnou odrůdu. Kromě této volby je důležité dodržet i určitá pravidla a zároveň i vyjít vstříc nárokům rostliny. Pak se můžete těšit na své první plody ze skleníku již měsíc po výsadbě.


Pojďme se tedy podívat na to, jak pěstovat okurky hadovky. Na rostlinách si rády pochutnají mšice, třásněnky, molice, svilušky nebo třeba slimáci a také svinky. I se škůdci můžeme zatočit bez jedů, stačí se porozhlédnout, co nabízí trh.

Dlouhé salátové okurky hadovky zná každý – plody měří přes třicet centimetrů, jsou hladké, nehořknou a hodí se pro pěstování ve skleníku i fóliovém krytu. Hadovky dlouhé, mini či midi aneb Vyznejte se v okurkách salátovkách. Pěstovat salátovky může každý, kdo má jen kousek země, pařeniště, fóliovník. Granulovaná hnojiva, jako NPK, CERERIT apod. Přihnojit je také možno vykvašeným ředěným drůbežím trusem.


Pokud si ve skleníku pěstujeme hadovky , také je musíme vyštipovat. Na rozdíl od rajčat pěstujeme výhonů více, v závislosti na kvalitě půdy a druhu podnože, na které rostlina roste (zda je roubovaná na dýni nebo nikoliv). Chtěl bych začít pěstovat salátové okurky.


Podívat se na tuto reportáž, ve které probereme salátové okurky , vysvětlíme rozdíl v pěstování ve skleníku a na záhoně.

Ukážeme si postup výsevů, sazenice a poradíme, jak se orientovat v názvech a mezi odrůdami. Vyvrátíme některé pěstitelské mýty a obavy (předklíčení, hořké plody). Menší sestřičky V posledních letech se stále častěji objevují odrůdy krátkých hadovek, které jsou pro drobné pěstitele přímo ideální.


Poradna › Kategorie dotazu: HOBBY TRH › Za jak dlouho po postřiku KUPRIKOLEM 5 lze konzumovat okurky ( hadovky ) semo Personál položil(a) se před roky Postřik byl proveden ve skleníku ,společně s rajčaty. Podle podmínek se pak rozhodne, zda mu porostou hadovky ve skleníku , rychlené salátové okurky v pařeništi nebo polní salátovky na venkovním záhonu. Chcete-li sklízet skleníkové okurky z letního rychlení v červnu, je nejvyšší čas začít s výsevem ještě v dubnu.


Začínáme pěstovat ve skleníku okurky a nevíme, jestli se mají nějak zaštipovat. Někde jsme se dozvěděli, že snad do sponu listu by se měli všechny. Ve skleníku mi rostou okurky hadovky a svačinovku.


Jakožto pěstitel začátečník jsem slyšela, že se musí okurky nějak vyštipovat-zaštipovat, aby plodily a zbytečně nerostly listy. Rostou jak z vody, už jsou vysoké cca cm. Polopatě Zakládáme bio záhon — Pěstujeme okurky — Voda na zahradě — Péče o zeleninu ve skleníku — Rakytník — Škůdci na plodové zelenině.


Jak pěstovat okurky hadovky ? Nikdy nezalévejte příliš studenou, nebo příliš tep. Jejich pěstování potřebuje jen několik základních pravidel a spoustu vody. Okurky nejsou žádná velká věda. Léto bez okurek je pro většinu lidí nemyslitelné.


Pokud jste si na pěstování nakládaček zatím netroufli, po přečtení našeho článku. Na záhon (spon 100x25cm) je sázím, až když mají - listů.

Semena dávám do kelímků 20. To už dělám na zahradě v pařníku. Má to velkou výhodu - takto narostlé okurky nechutnají slimákům. Zalévejte vodou, která nemá nižší teplotu, než je teplota půdy, ať okurky neutrpí šok.


Nutností je také větrání skleníku ve větších teplech a případné zastínění, pokud je skleník na přímém slunci. Potřebuji poradit zda vyštipovat okurky a případně jak. Pěstuji okurky ve skleníku a vedu je po provázkách nahoru. Hadovky mám ve skleníku , hmyz tam přístup má, plody nejsou deformované. Váš problém bude spíše nepříznivými podmímkami pro rostlinu při přemokření.


Určitě to nebude opylením. Jinak tak špatný rok pro zahradničení též nepamatuju.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky