pondělí 20. února 2017

Hnojivo z banánových slupek

Ty ji postupně budou vysouvat ven z kůže. Položte na bolavé místo kousek slupky a přelepte náplastí. Opakujte po celý den a večer bude po problému.


Je třeba je pravidelně potírat vnitřní stranou slupek. Pokud pěstujete doma rajčata, tak při jejich vysazování omotejte malé rostlinky banánovou slupkou. Rajčata tak vyrostou rychleji a díky živinám z banánových.

Hnojivo z banánové slupky 1) Banán je zdroj vlákniny. Rozmělněte tedy jeden banán vidličkou a zalijte jej vodou z půl sklenice. Rozmíchejte na řídkou kaši.


Organické hnojivo vytvořené z banánových slupek je plné draslíku, fosforu a dusíku. Pro jeho přípravu stačí smíchat l vody a jednu banánovou slupku, kterou nakrájíte nadrobno. Nechte týden v lednici a můžete začít používat jako zálivku na rostliny.


Výroba hnojiva z banánových slupek je jednoduchá, rychlá a také levná – v podstatě použijete jen odpad. Připravte si uzavíratelnou láhev s. Pomocí banánových slupek ho však můžete zmírnit, neboť látky v nich obsažené pomáhají odčerpávat tekutinu z bodnutí.

Polysacharidy z kůry pronikají do kožních buněk a zastavují otok i zánět během několika minut. Ale jsou slupky a slupky. Takže ten pomeranč, jablko do kompostu, jak píšeš. Výluh z banánových slupek (případně kopřiv) se dá.


Slupka z tohoto tropického ovoce je také velmi prospěšná a užitečná v případě hemoroidů. Jediné, co musíte udělat, je třít částí banánové slupky postiženou oblast krát denně po dobu minut. Používáním banánových slupek na zahradě poskytujeme zelenině a ovoci mnoho výživných látek, které potřebují, aby se jim dobře dařilo. Není tam v množství, které by rostlinám ublížilo.


Posledním tipem je domácí hnojivo z kávové sedliny, banánových slupek a vaječných skořápek. Které rostliny těží z banánových slupek. Banány jsou široce známé být bohatý na draslík jako součást zdravé stravy.


Studie však ukázaly, že některé rostliny těží z živin z těchto plodů, zejména ze své kůry, stejně jako lidí. Ve skutečnosti, banánová slupka nese nejen velké množství draslíku a fosforu, ale je také dobrým zdrojem hořčíku, síry. Já jsem teď banány na kompost dala, ale vnitřky bez slupek , doma jsem na ně zapomněla a přezrály.


Prostě se tomu nedá vyhnout. Banánové šupky sa vďaka vysokému obsahu draslíka, horčíka a ďalších minerálov výborne hodia ako hnojivo. Použiť ich môžete hneď dvojakým spôsobom. Buď ich nechajte úplne vysušiť, rozdrvte a zahrabte do hliny v blízkosti koreňov, alebo dajte čerstvú šupku od banánu do jedného litra vody a nechajte hodín vylúhovať.


Potom týmto výluhom kvety zalievajte.

Výroba papíru z banánových slupek Ve spolupráci s časopisem Amos přinášíme návod na výrobu papíru z banánových slupek. Vytvořte si originální přírodní papír, který se dá použít na mnoho zajímavých, nejen scrapbookových, projektů. Z banánových slupek dělám výluh - několik slupek nechám macerovat ve 3l sklenici dva až tři dny, vzniklým slizem pak zalévám stejně jako vodou. Macerování opakuji ještě dvakrát, pak slupky vyhodím. Z ohryzků si můžete vyrobit domácí jablečný ocet.


Stačí je nalámat nebo nakrájet na kousky, dát do sklenice a přelít obyčejnou vodou – po vykvašení (asi po deseti dnech), kdy vše přecedíte, máte jablečný ocet. Používám ke hnojení venkovních rostlin. Toto hnojivo je však silné a musí se rozředit vodou díl hnojiva na dílů vody.


Vodu z akvária zase používám k hnojení pokojových rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky