úterý 24. listopadu 2015

Postřik na padlí

NA plodu se vytváří korkovitá síť, takto poškozená pletiva mohou praskat a deformovat se. Použijte postřiky proti padlí a zničte tuto houbovou chorobu. Jaká je prevence proti padlí?


Je důležité dbát na správnou a vyváženou výživu a to zejména nepřehnojovat rostliny dusíkem. Na padlí pomáhá chemie, ale i domácí postřiky Slabé a špatně živené rostliny jsou pro padlí vždy snadnou kořistí.

Posilování rostlin pomocí hnojení nebo nejrůznějších postřiků je proto skvělou prevencí. Padlí - houbové onemocnění rostlin padlí,houbové onemocnění,postřik,jak na E-shop - Rostliny - semena. Padlí jabloňové – projevuje se jako bílý moučnatý povlak na listech, které. Jádroviny – padlí jabloňové , strupovitost – aplikace při nebezpeční infekce. EC) k ochraně jabloně proti padlí jabloňovému a strupovitosti.


Přípravek se aplikuje postřikem nebo rosením. Padlí vytváří na rostlinách povlak, který je dusí. Napadené části rostlin zkuste co nejdříve odstřihnout a růže přihnojte draslíkem.

Proti padlí se vyrábí řada fungicidních postřiků , které je možné využít buď preventivně a nebo co nejdříve po objevení příznaků choroby (fungicidy jsou pesticidy používané k hubení hub, napadajících rostliny). Na zrajících bobulích vnikají hnilobné skvrny, jejich pokožka praská a odlupuje se. Za vlhkého počasí se vytváří na napadených místech šedý povlak. Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik přípravkem Teldor 5SC. Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden.


Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu fungicidem ošetřit i před květem. Na napadených rostlinách se na spodní straně listů a vrcholech výhonů objeví jemné pavučiny. Silněji napadené listy postupně hnědnou a předčasně zasychají.


Na matných a měkkých listech se padlí zachytí lépe. Je zjištěno, že lépe odolávají také odrůdy, které mají v listech menší obsah cukrů. Vždy jsou odolnější rostliny dobře živené, nepřehnojované dusíkem a zásobené draslíkem. V srpnu škodí zejména na zrajících a zralých bobulích. Vznikají při tom hnilobné, u bílých odrůd hnědé skvrny, pokožka (slupka) praská, odlupuje se a bobule pak vysychají.


Postřik vápnem by byl obtížný a navíc neúčinný. Bellis je systémový fungicicní postřik proti strupovitosti jabloní a padlí jabloňovému. Mezi klíčové škůdce, na které směřujeme jarní postřik , patří vajíčka svilušky ovocné, mery jabloňové , listových.


Mrkev, petržel, zelenina tykvovitá.

Americké padlí angreštové (Podosphaera mors-uvae), nazývané někdy také hnědé padlí , se na náš kontinent rozšířilo z Ameriky. Odborná literatura uvádí, že se tato choroba objevuje také na rybízu (zvlášť černém) a jostě. Opět jde o bílé až šedivé povlaky na listech, chemický postřik se provádí časně na jaře.


Padlí na kmínu Příznakem jsou opět bílé povlaky na všech částech rostliny. Pokud jimi ošetřujete révu pěstovanou u zdi, dávejte pozor na to, že postřik by mohl obarvit omítku namodro. Zásadní ochranou, na kterou nejsou třeba žádné přípravky, je důkladně na podzim shrabat všechno listí a bezpečně jej zlikvidovat, nebo spálit. Dobrou prevencí je pěstovat révu na vhodných, slunných místech, kde se pokud možno nevyskytují silné a časté. Ronilan WG, Euparen, biopreparáty Ibefungin a Trichodex.


Některé přípravky lze i kombinovat a používat společně. Zejména u posledně jmenovaných postřiků je potřeba dodržet ochranné lhůty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky