pátek 20. listopadu 2015

Japonska myrta

Japonská myrta se pěstuje obdobně jako klasická myrta. Na rozdíl od běžné myrty, z té japonské můžete postupným tvarováním vypěstovat i bonsaj. Zatímco v zahraničí je možné, aby keřík rostl také v exteriéru, u nás se japonská myrta pěstuje jako pokojová rostlina.


Myrta je řazena do stejnojmenné čeledi a existuj v podstatě více než 1druhů této rostliny. Svůj původ má ve Středomoří, kde ji najdeme růst i ve volné přírodě. Květy má myrta bílé, popřípadě žluté.

Plodem myrty je bobule černé barvy. Její pravý název je kufea růžová (Cuphea Hyssopifolia) , nízký stále zelený keříček s lesklým listem, kvetoucí drobnými fialovými kvítky. Je to malý, vždyzelený ker pochádzajúci z Mexika.


Rastlina dorastá až do výšky až metra. Světlé až polostinné místo, plné slunce vydrží, ale není nejvhodnější. Je velmi odolná a dobře snáší stín.


Japanska mirta (Cuphea hyssopifolia) je niska grmolika biljka koja neumorno cvijeta kroz skoro cijelu godinu malim cvjetićima roza boje. Je nenáročný subtropický keřík s listy podobnými myrtě. Kvete téměř celoročně drobnými fialovými květy.

Dobrý den, měla bych otázku, kolem mé myrty, kterou jsem dnes zakoupila. Kufea vytváří nízký stále zelený keříček s drobnými, lesklými lístky. Pěstování Myrty krepové - ZAHRADA. Rostlina je obsypána množstvím malých růžových kvítků po celou sezonu.


Vrcholové řízky si připravte asi o velikosti – cm. Aby rostlina dobře zakořenila, potřebuje k tomu teplo kolem – 20° C, proto ji po dobu – týdnů pěstujte pod mikroténovou fólií, kde bude stále v teple. Hlazenec - Cuphea hyssopifolia Cuphea hyssopifolia nebo též i tzv.


Japonskú myrtu obvykle pestujete obdobne ako klasickú myrta. Na rozdiel od bežnej myrty, z tej japonskej môžete postupným tvarovaním vypestovať aj bonsaj. Bonsaje se do Japonska rozšířily z Číny. Jsou uměleckým dílem, jehož detaily lze dolaďovat po několik let. Myrta obecná (Myrtus communis) je stálezelený keř, dorůstající až do výše m. V našich podmínkách se pěstuje jako pokojová či lépe balkónová rostlina.


Myrta byla uctívána i jako léčivá rostlina. Odvary z listů a plodů se pro své antiseptické účinky používaly jako obklady na rány, a dokonce i moderní medicína prokázala, že olej z myrty pomáhá při zánětech a mykotických onemocněních kůže. Myrtu využívají i výrobci parfémů. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.


Myrta je známym stále zeleným kríkom, ktorý rastie úplne bežne po celom Stredomorí. V Slovenskej republike sa myrta pestuje skôr v nádobách , kedy sa von dáva na začiatku leta, pretože nie je mrazuvzdorná (prežije teplotu maximálne do štyroch stupňov nad nulou).

Myrta abyčajná je stálezelený ker pochádzajúci z oblastí Stredomoria, kde je využívaný už po stáročia. Patrí do čeľade myrtovitých (Myrtaceae). Každá bonsai je originál!


Japonska postel Japonska postel je velice oblibeny typ luzka, zvlaste kvuli. S kvety vonicimi po konvalinkach, z Japonska je to mahonie japonska. Je to stálezelený keř s lesklými tuhými špičatými listy a bělavými květy s nápadným množstvím tyčinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky