čtvrtek 26. listopadu 2015

Marináda na koleno

Saisonal wechselnde Sale-Angebote. Jetzt stöbern und richtig sparen. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kolegyně blíženkyně, koleno přes kůži nakrojím kolem dokola až ke kosti, potřu pln.


Do pekáče nakrájím cibuli, naleju černý pivo a koleno peču přikrytý na 80stupňů cca.

Peču syrové a odklopím a teplotu přidám až na konci, když je krásně měkké. Zdá se mně však přece jen mírně ostrý. Udělal jsem koleno dle receptu z Blesku a byla to prostě pohádka. Na prípravu potrebujeme: zadné koleno, 6-str. Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme trocha povariť (nie úplne domäkka).


Cibuli nakrájíme na větší kostičky, dáme ji do pekáče, na ni položíme koleno a podlijeme vývarem ve kterém se vařilo koleno. Troubu rozehřejeme na 2st. Také tímto způsobem grilujeme vepřové koleno , ale chci upozornit na velikou a zásadní chybu v tomto receptu.

Před nakládáním kolena do slaného láku se nesmí do kolena vtírat sůl ! Koleno se do slaného láku naloží rovnou ! Já dávám 7-9dkg soli na litr vody a nemá to chybu. Vepřové koleno uvaříme se zeleninou a kořením téměř doměkka. Marináda vepřové koleno recepty, které budete milovat. Do celého povrchu vetřeme sůl a kmín.


Po minutách koleno otočíme a do pekáče nalijeme trochu vody, aby se výpek nepřipaloval. Tato marináda se obzvláště hodí na vepřové maso! Pro ty, co prahnou po zdraví! Pekáč s vepřovým kolenem s marinádou vložíme do předem zahřáté trouby na 2°C cca hod za občasného podlévání. Během pečení kontrolujeme kůžičku, zda už je křupavá.


Detail na hotové pečené vepřové koleno po minutách - nevypadá to vůbec špatně. Stačí jen na talíč, otevřít. Přisypeme zázvor, pepř, zalijeme medem a pivem.


Nezoufejte, koleno je možné i upéct v troubě bez grilu, jen myslete na to, že teplotu před koncem pečení na minut zvedněte na 2°C. Kůrčička bude krásně křupavá.

Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva. Vložíme do cca 3l vody, do ktorej pridáme očistený cesnak, celú cibuľu, bobkový list, nové a čierne (prípadne farebné) korenie, polievkové korenie, soľ, feferónky a dáme povariť aspoň na hod. Na grilování je již připravena řada různých kořenících směsí, takže si z nich vybereme nebo připravíme vlastní směs.


Přidáváme jen sůl a opět vybrané koření. Postupujeme podobně jako u piva, přidáme sůl a koření. Bavorské koleno recept pečené koleno v remosce. Pak koleno položíme na mřížku podloženou pekáčem a umístíme do trouby tak, aby koleno bylo ve střední části trouby.


Pečené koleno ala Richard. Pečieme až kým koža nie je chrumkavá. Hotové koleno podávame s čerstvým pečivom, chrenom a horčicou. Recepty na vepřové maso - všechny potřebné suroviny, postup přípravy, více variant receptů, ze kterých můžete snadno vybrat ten pravý. Někdo říká, že se uzené maso na gril nehodí.


Pro jiného to může být oblíbená pochoutka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky