neděle 29. listopadu 2015

Řez višní

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! U višní, stejně jako u broskvoní, můžeme provádět zásahy do růstu během vegetace stromu od června do srpna. Tímto řezem zpomalíme růst konkurenčních výhonů.


Je vhodné odstraňovat vlky a zaschlé letorosty. Můžete odříznout nevhodně vyrůstající letorosty a ty, které korunu zbytečně zahušťují, nebo se navzájem kříží. Výchovný řez u višní obvykle trvá roky.

Po vytvarování koruny pak už řezem jen prosvětlujeme korunu vyřezáváním větví rostoucích dovnitř koruny. Otázka: Kdy mohu uřezat přesahující větve rakytníku od souseda? Povolení mám, ale nerad bych se dopustil zbytečné chyby. Peckoviny řežeme na jaře, optimálně na začátku kvetení.


V tomto termínu máme jistotu, že se řezné rány budou nejlépe hojit a. Letní řez u višní Pro višně je charakteristická hustá koruna , kterou si jistě ze sběrů dobře pamatujete. Může dokonce dojít ke tvorbě „holých“ větviček s typickými metličkami na konci. Letní řez peckovin K létu nerozlučně patří také konzumace ovoce typického pro toto období - třešní, višní, a dalších.

O stromy se ale musíme patřičně postarat, a ony se potom odmění bohatou úrodou. Ještě je brzy ,ale nikde v literatůře nemůžu najít jak stříhat višně. Konkrétně mám višni Morelu pozdní tři roky starou je vysoká tak dva. Větev, kterou chcete odstranit, uřízněte, ale ponechte zatím delší, tzv.


Sladkovišně vznikly křížením višní a třešní - nejsou tak kyselé, mívají větší plody, ale hodí se spíš jen k jídlu, k dalšímu zpracování moc ne. Amarelky jsou světlejší višně s nebarvící šťávou. Jakmile strom vyžene pupeny. Pak je i hojení řezných ran rychlejší, jak je celkově strom nastartován k nové.


Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře, a to na počátku vegetace. Ideální doba je na začátku kvetení, kdy se nejlépe, a to i. Tento řez provádíme, až vysazený strom nasadí první pupeny. Převislé višně mají obdobná pravidla řezu jako broskvoně. Višeň stejně jako broskvoň má schopnost.


Betonový květináč je originální, praktický a levný. Vyrobte si ho podle našeho návodu. Malé, velké, vysoké, nízké, originální i úplně obyčejné. Slivoně produkují velmi křehké dřevo.


Podrobné pokyny pro výchovný řez peckovin, o péči o převisle rostoucí odrůdy višní či tvoření pyramidální koruny vhodné do malých zahrad naleznete v článku Jak prořezávat třešně a višně.

Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní, višní , meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin, které již. Dnes je známo více jak tisíc druhů třešní, višní a sladkovišní. Liší se i barvami plodů - od žluté, červené, růžové až po tmavě rudé a černočervené druhy.


V červnu a červenci můžeme provádět prosvětlení vylamováním nebo vyřezáváním. Podnož třešní v naší nabídce je převážně Colt, jež částečně omezuje růst stromů, urychluje nástup do plné plodnosti a zvyšuje odolnost proti mrazu, nebo Třešeň ptačí, která je vhodná pro klasický vzrůst třešní. Třešně nevyžadují velký a pravidelný řez, ale je dobré držet jejich tvar nižší, abychom neměli problémy se sklizní. Závlahové systémy firmy HUNTER, a to na jejich instalaci a servis.


Opravný řez u jednoramenného. Pěstování U-tvarů broskvoně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky