úterý 24. listopadu 2015

Jarní hnojivo na trávník

Pro hnojení trávníku v průhu roku využijte dlouhodobá trávníková hnojiva nebo hnojiva řady Expert. Na podzim využijte speciální podzimní trávníkové hnojiva s upraveným složení pro dobré přezimování trávníku. Bez tepla a slunce trávník moc neroste.


Vertikutace by měla následovat po první seči. Půda rozmrzne a vyschne.

Ceny: Levné hnojivo se nemusí vyplatit. Trávník se začne zvedat a růst. Na tom závisí celkové náklady na hnojení. Levná hnojiva, která se musí aplikovat často, vyjdou ve skutečnosti mnohem dráž.


Toto dlouhodobé celoroční hnojivo v námi doporučené dávce dokáže dostatečně vyživit trávník po celý rok a tím odpadá každoměsíční hnojení (použitím rychlerozpustných hnojiv) , nebo čtvrtletní hnojení (použitím dlouhodobých hnojiv). Koupil jsem hnojivo na trávník a tak jsem ho i aplikoval. Prvním je okamžitý přísun.

Již druhý den jsem zjistil, že tam, kde hnojivo vytvořilo shluk, je tráva úplně spálená. S tím vám pomůže trávníkové hnojivo START. Mají větší obsah dusíku, který podporuje růst a vitalitu okrasného trávníku. Jak často hnojit trávník.


Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět. Záleží totiž na tom, jaké hnojivo budete používat. Běžně prodávaná hnojiva. Aby jste měli anglický trávník jako na golfovém hřišti, tak trávník nestačí jen sekat a provzdušňovat. Je také nezbytné ho hnojit pomocí speciálního trávníkového hnojiva.


Každý trávník potřebuje jiné živiny. K dispozici máme jarní hnojivo na trávu i podzimní trávníková hnojiva. K opravdu velkému výběru trávníkových hnojiv vám dokážeme zajistit také prodej vysoce kvalitních travních směsí vlastní produkce. Všechna travní hnojiva by měla obsahovat důležité živiny jako dusík, fosfor, draslík, hořčík, mangan a železo. To na vysvětlenou, pokud se budeme na jaře zabývat otázkou, zda jarní hnojivo ano či ne.


Chceme-li mít opravdu okrasný trávník a ne seno nastojato, neměli bychom se hnojení na jaře bránit.

A vlastně ani po zbytek vegetační sezóny. Ten, kdo tvrdí, že trávě stačí, když jí zalijeme, by si. Toto hnojivo navíc podpoří i růst kořenů, což je klíčové proto, aby trávník během sezóny byl stabilní a zdravý. Teď je na čase trávník a záhonky pohnojit a dopřát tak rostlinkám vše. Nabízíme hnojivá základní i speciální, podzimní i jarní , proti krtkům i proti plevelu.


Neodejdete s prázdnou i pokud preferujete hnojiva organická. Hledat v článcích: hnojivo jarní trávník. Hnojivo vhodné pro zatěžované trávníky.


Granulované hnojivo pro jarní trávník (Zdroj: Depositphotos.com) Zdravotně nezávadné Při nákupu travních hnojiv se vždy ubezpečte, zda výrobce garantuje zdravotní nezávadnost. Jarní startovací hnojivo Ze všech živin je pro trávník v růstu nejvíce potřeba dusík, který je nezbytný pro růst zelené hmoty. Je však třeba doplnit i další živiny, protože byly v průběhu roku spotřebovány či v důsledku vody částečně i vyplaveny do spodních vrstev půdy. Na jaře, jakmile roztaje sníh a je již teplejší počasí (většinou v dubnu), je vhodné trávník připravit na nadcházející sezónu.


Pokud tuto péči nezanedbáme, odmění se nám v létě pěkným hustým zeleným kobercem. Nejvhodnějším nářadím jsou obyčejné ruční hrábě, na velké plochy můžete použít různé typy prutových bran a vyřezávačů, ale pozor – na čerstvě probuzený trávník byste neměli vyjíždět s těžkým strojem, ten by totiž napáchal víc škody než užitku. Na vetší plochy použijte posypový vozík. Hnojení provádějte od dubna až do začátku září, každý měsíc. Po aplikaci je vhodné plochu dostatečně zavlažit.


Poslední přihnojení proveďte na začátku září a potom přejdete na podzimní trávníkové hnojivo , které zvýší odolnost trávníku proti vymrzání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky