středa 25. listopadu 2015

Bazalka posvátná pěstování

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Bazalka a vše o jejích účincích, pěstování, sázení či využití. Hned zjistěte veškeré informace, které potřebujete vědět o této úžasné rostlině.


Alternativní názvy jsou bazalka tulsi, indická bazalka , koření lásky.

Je to vytrvalý, hustě větvený keřík dorůstající. Stanoviště Bazalka potřebuje chráněné a slunné stanoviště s dobře propustnou půdou bohatou na živiny. Uznává ji lékařství, farmakologie i milovníci asijské kuchyně. Lidoví léčitelé, farmaceutický i kosmetický průmysl. Při pěstování bazalky v domácím prostředí vytváříte přírodní repelent.


Bazalka působí příznivě na nervový systém a také se dá pozitivně užít při křečích. Má terapeutický efekt při kašli (podporuje vykašlávání), bolesti hlavy, artritidě, revmatismu, horečky (obecně) a srdečních potíží. Rostlina se vyznačuje malými lístky s pronikavou.

Bazalka posvátná červená, odrůda Holy re je jednoletou rostlinou dosahující výšky až centimetrů. Jednou z nich je příprava čaje z listů bazalky. Dále se používá v kuchyni do různých pokrmů, zejména v salátech a sendvičích. V jihovýchodní Asii považují hinduisté tuto rostlinu za posvátnou.


Proto je pěstována v téměř každé hindské domácnosti. Pozitivní působení má tulsi na naše srdce , které podporuje v normálním zdravém fungování. Bazalka má ráda slunce, takže jestli máte alespoň jedno okno, kam svítí slunce, nic vám nebrání v jejím pěstování.


Pokud se rozhodnete si bazalku předpěstovat v květináči, než ji zasadíte ven do záhonu, začněte s výsadbou semínek už březnu, nejpozději začátkem dubna. Tak budete mít jistotu, že vám vyrostou dostatečně silné a velké rostlinky k výsadbě ven. Dále působí proti chřipkám a plicním problémům včetně alergií , protože snižuje hladiny histaminu), velmi vhodná je v této indikaci ve směsi s mátou. Botanický popis a pěstování : Bazalka , nazývaná též Tulsí, je letničkou s přímou, většinou lysou lodyhou.


Dorůstá výšky kolem cm. Bazalka je žíznivá rostlinka, která ke své spokojenosti vyžaduje dostatek tepla, vody a světla. Pro výsadbu je nejideálnější doba na jaře a na podzim.


Doporučujeme pořídit hlinito-písčitou výživnou půdu, která bude dobře propustná a vybrat pro její pěstování vhodné místo, které musí být chráněno před větrem a přímým slunečním světlem – to by mohlo bylinku spálit. Diagnostika zdravotního stavu mentální metodou v kombinaci se speciální ušní bezbolestnou elektroakupunkturou s následným léčením. Ocimum sanctum - bazalka posvátná Původem je z jižní Asie, v současné době ji lze nalézt také v západní Asii, Austrálii, Jižní Americe a Africe.

Bazalka pravá (Ocimum basilicum) je nejrozmanitější druh, který se nejčastěji používaná v kuchyni. Z bazalky pravé bylo vyšlechtěno mnoho odrůd. Liší se nejen výškou a tvarem, ale také vůní nebo chutí. Bazalka indická (Ocimum tenuiflorum), též bazalka posvátná (Ocimum sanctum), bazalka Tulsi či Tulasi, je aromatická vytrvalá rostlina z čeledi hluchavkovitých.


Pochází z Indického subkontinentu, je ale široce pěstována v celé jihovýchodní Asii, a to především z medicínských, kulinářských a náboženských důvodů. Posvátná bazalka Recepty s bazalkou Pravlastí této stálezelené rostliny patřící do čeledi hluchavkovitých je Asie, do Evropy, respektive do Středomoří, pronikla přes Alpy asi ve 12. Bazalka Piccolino je drobnolistou odrůdou bazalky, která je díky svému nízkému vzrůstu vhodná pro pěstování v truhlících a květináčích na oknech, balkonech a terasách. Odrůda je vhodná k dochucování salátů, pizzy i grilovaných pokrmů.


Obsah balení cca 2ks.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky