středa 4. července 2018

Turkestansky brest zivy plot

Opadavý živý plot, ktorý rastie v každej dobrej záhradnej pôde. Už v krátkom čase sa rozvinie do krásneho, svetlozeleného živého plotu. Hledáte rostlinu, která by mohla sloužit jako ideální prostředek pro živý plot ? Vsaďte všechno na turkestánský brest.


Plot je navíc v místech, kde je dost stínu, takže žádné extra podmínky nemá.

Půda taky není kdovíjak super, třeba thůjím se v ní moc nedaří. Pokud vám nevadí, že plot na zimu opadá, tak do toho určitě běžte. Fakt roste rychle a je nenáročný - např. Kdežto plot si víceméně žije vlastním životem, jenom jsem ho zatím asi 2x zastříhla. Případně si Váš živý plot nakombinujte z více druhů.


V nákupním košíku totiž můžete objednávku rozšířit o další druhy dřevin. Vše Vám pak pohodlně doručíme jednou zásilkou.

Ten turkestánsky brest má celý latinský názov ulmus pumila celer. Tiež som sa na neho pýtal priateľa botanika, ktorý pracuje v botanickej záhrade v Ke. Rostlina se výborně hodí jako živý plot, jelikož rost velmi rychle a má nejmenší nároky na pěstování. Hotový plot se dá snadno zastřihávat a tvarovat.


Máme vysadených približne metrov. Aby bol stále pekný, treba ho strihať cca 4-5krát za sezónu. Nejrychleji rostoucí zázračný živý plot, Jilm sibiřský - rostlina s lat.


Je to listnatá opadavá rostlina, hodí se na polostín či slunce. Pro představu: za dva roky se z něj stane vzrostlá dřevina. Ulmus pumila je bujný keř, který se pro své vlastnosti používá jako plot.


Má vynikající schopnost stínění a zvukové izolace, výborně chrání proti zvědavým pohledům i prachu. Bohatě se větví a především – je schopný růstu v jakékoliv půdě. Tento brest je odolný voči chorobám a rastie velmi dobre aj na suchých a malo kvalitných stanovyskách , od nížin až po oravu.


Listy má malé a prirodzene sa velmi husto rozkonáruje, preto sa lachko vytvara krásny a hustý živá plot. Poprosím Vás odkiaľ ste kupovali mladé sadeničky turkestanskeho brestu na živý plot. Tady na fotce je vidět, že brest ve spodních partiích nezahušťuje, přestože byl řezán postupně asi po 20cm.

Rastlina sa výborne hodí ako živý plot, pretože rastie veľmi rýchlo a má najmenšie nároky na pestovanie. Brest je rýchloratúci plot. Na zimu opadáva, ale je vemi bujný. Pekný plot musí byť pravidelne strihaný, takže najviac budete chodiť s nožnicami.


Sú aj dreviny, ktoré kvitnú napr. Turkménsky brest – živý plot , ktorý nepotrebuje žiadnu starostlivosť 27. Tajemný název „brest“ pochází ze staročeského názvu stromu „břest“. Chceme Vás zaujať cenami a kvalitou, budeme radi, keď sa o tom presvedčíte! Hustý brest ako decentný živý plot vo vašej záhradke Plní nielen dekoratívnu funkciu, ale tiež veľmi praktickú.


Dokáže efektívne predeliť priestor, oddeliť ho napríklad od cesty alebo od susedov a tiež zakryť, čo potrebujeme. Za dva roky vytvorí nepriehľadnú stenu vysokú nad m. Darí sa jej vo všetkých tipoch pô na ošetrenie a závlahu nenáročná. Dobre znáša a potrebuje rez. Možno sadiť na jar a na jeseň.


Osobný odber, dobierka, dovoz, aj výsadba na základe dohody. Je to super rostlina, jen jsem ho často a hodně zalévala. Vypadá skoro jako habrový plot, ale narostl za měsíců tolik, co habry za 3-roky. Kouzelný živý plot - rok staré sazenice. Dôkladne polejme práve zasadený živý plot: 9. Rastliny potiahnime opatrne smerom nahor, aby ich korene stáli rovno v zemi!


Zaťažkajme pôdu s nejakým nástrojom, alebo ju dobre pošľiapajme! V prípade jesennej výsadby nechajme rastlinky odpočívať až do polovici marca.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky