úterý 3. července 2018

Třešeň stella

Trends und exklusive Angebote. Lassen Sie sich jetzt inspirieren! Hier Gutschein bestellen! Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Jetzt neu oder gebraucht kaufen.

Stella je výborná odrůda samosprašné třešně chrupky. Pochází z Kanady ze sedmdesátých let minulého století. Nepotřebuje opylovače tzn. Lze ji pěstovat jak na vyšších tvarech, tak i na zakrslých podnožích ve formě vřetene. V letech, jako je letošní, kdy je.


Je vhodná také jako univerzální opylovač k dalším odrůdám třešní. Plody jsou velké velikosti, tmavě červené barvy, výborné chuti. Třešeň naroubována na podnoži Gisela má o menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m.

První 3-roky je potřeba opora. Equip yourself with our garments. Home − Tek Stela Resort. Argetohu se bashku me ne. Nenáročná na stanoviště, vhodná do všech pěstitelských poloh.


Třešeň Kompakt Stella - velmi plodná kanadská chrupka, samosprašná. Má velmi velké, srdčité, šťavnaté a sladké plody. Odrůda je středně raná, zraje od července.


Plod je středně velký, tmavě červený. Pozdní odrůda vynikající chuti a vůně. JE SAMOSPRAŠNÁ (lze vysadit jako jediný stromek v okolí).


Plod třešně je velký, srdčitého tvaru. Zbarvení plodu je tmavě červené. Dužnina plodu je tmavě červená, šťavnatá, výborné chuti.


Na tomto webu používáme soubory cookie za účelem měření návštěvnosti webu, cílení reklamy, personalizaci obsahu a zajištění správné funkčnosti a. To znamená, že buď musejí mít sousedi třešeň, která opyluje tu naši, nebo musíme vysadit na své zahradě dvě odrůdy, které se vzájemně sprašují, anebo musíme alespoň mít v jedné koruně naroubovanou odrůdu opylovače. Výjimkou jsou nové samosprašné odrůdy třešní, které mají řadu výhod.

Roste středně až slabě, plodí brzy a velmi hojně. Stromy dosahují jen středních velikosti. Kromě toho všeho je třešeň vysoce chutné a variabilní ovoce, se kterým si šikovná hospodyňka snadno poradí a navíc, úplně snadno ho v dnešních supermarketech zrovna nekoupíte, tudíž mít tyto zdatné stromy na zahradě, je velkou výhodou. Má pevnou dužninu a červenou barvu, velká je asi centimetry. Dělí se na chrupky a polochrupky.


Hlavní odrůdy jsou Kordia, Burlat, Granát, Napoleonova, Sam, Vanda, Van. Plody sú veľké, tmavo červenej farby, výbornej chuti. STELLA je samoopelivá, stredne skorá čerešňa. Obrovské plody vynikající chuti! Dozrává v polovině července.


Dužnina: tuhá, světle červená, ve zralosti až temně černá. Jako raná třešeň není napadána vrtulí třešňovou Výskyt moniliózy bývá středně silný. V době dešťů, zvláště v přezrálém stavu plody snadno pukají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky