úterý 27. února 2018

Bršlice

Stačí když nepropadnete. Vyskytuje se na většině území naší republiky. V zahradách je chápána jako plevel.


Bršlice je velmi vytrvalá rostlina, má síť podzemních oddenků, které je prakticky nemožné všechny najít a vykopat, takže pokud se jí snažíte zbavit. Web plný bylinek od MUDr. Zbyňka Mlčocha, bylinky pro všechny.

Dozvíte se zde vše na jednom místě nejen o bylinkách. Mnohé plevelné rostliny dokážou nabídnout pozoruhodné vlastnosti. Typickým příkladem je bezesporu také bršlice kozí noha.


Tato rostlina s poměrně. Bršlice je opravdu rozšířená a houževnatá bylina, o čemž svědčí řada lidových názvů. Zvaná je bršlice , kozí noha, také husí noha nebo kerhák či. Kdo má na zahradě bršlici kozí nohu, ten ji nenávidí. Je to plevel, který je tak vytrvalý, že nepomůže ani obyčejné pletí.


Ale nějaké využití přece.

Bršlice (Aegopodium) je rod rostlin z čeledi miříkovitých. Nejznámějším zástupcem tohoto rodu je bršlice kozí noha. Cesta ke zdraví začíná tehdy, kdy se aktivně začneme podílet na svém uzdravení. Obzvláště cesta bylin je pokladnicí přírodní lékárny, která nás.


Květy bršlice spatříte od června do srpna, tvoří okolíky a jsou drobné bílé až narůžovělé. Podobají se jiným rostlinám, např. Když zadáte slovo „ bršlice “ do internetového vyhledávače, najdete spoustu článků o tom, jak ji vyhnat ze zahrady.


Ovšem informací o tom, že je lepší. Internetový magazín Jitřní země - duchovno,ekologie,léčivé rostliny,tantra,skydancing,wicca,witchcraft,Bohyně,čarodějnictví,jóga,magie,posvátná. Naši předkové sbírali listy, ale hlavně oddenky. Bršlice nevyhubitelný plevel, který léčí a navíc chutná. Poněkud neobvyklým názvem se pyšní bylina či.


V dubnu můžete sbírat bršlici kozí nohu. Pro někoho plevel, pro někoho léčivka. Mladé lístky jsou výborné do salátu nebo do omelety.


I když se nám podaří jí zabránit v šíření semeny, nemáme. Bršlice kozí noha NL PL Polnisch Übersetzung Podagrycznik pospolity. Také má schopnost očisťovat klouby a močový systém. Pro užívání kopřiv coby jarního přírodního pročišťovacího prostředku platí tato pravidla: 1.

Užívá se krátkodobě, cca dní na jaře. Vytrvalý a nevyhubitelný plevel našich zahrádek, který nežerou ani slimáci. Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce.


Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Většina zahrádkářů jí zná jako únorný. Aegopodium podagraria) tvarem připomínají stopu kozí kopýtka, proto se jí říká kozí noha.


I přestože tuto rostlinu hanlivě nazýváme jako plevel, je používána jako rostlina léčivá. Sbíráme z ní oddenek a listy. Hlavně na kyprých půdách se velmi rychle šíří. Abychom se jí zbavili, musíme zlikvidovat všechny její oddenky. I z malého kousíčku oddenku je totiž.


Roste ovšem i ve volné přírodě: na krajích lesů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky