pondělí 19. února 2018

Kozlík lékařský semena

Rostlina se vyznačuje svými krásně vonícími květy a. Nenáročná listová zelenina, pěstuje se pro oválné listy, které tvoří přízemní růžici. Vyžaduje lehčí hlinité, dostatečně vlhké půdy. Proto se používá hlavně při problémech s nespavostí.


Daří se mu v lehké a humózní půdě s dostatkem vápníku.

Detailní popis produktu. V řadě evropských zemích, včetně. Hodí se i pro domácí pěstování na. Oddenek se sklízí v říjnu. Výluh ze sušeného oddénku má uklidňující účinek, působí proti nespavosti, bolestem hlavy a nadýmaní.


Jak pěstovat kozlík lékařský je uvedeno ve článku zde. Za 20-ročnú históriu je spoločnosť Nohel Garden jednotkou v odbore záhradných osív a kompletného záhradného vybavenia v ČR. Užitnou částí je oddenek, který se sklízí v říjnu.

Na rozdíl od obou těchto druhů osídluje kozlík lékařský často synantropní stanoviště. Semena kozlíku lékařského vyséváme na podzim nebo koncem léta, vyklíčí za 3-týdny. Na jednom stanovišti kozlík lékařský pěstujeme dva roky. Kozlík lékařský (latinsky: Valeriana officinalis) je vytrvalá bylina, která dorůstá do výšky až 1cm. Droga má uklidnující účinky na nervy, uvolnuje křeče hladkého svalstva a má mírné povzbuzující účinky.


Kozlík není náročný na teplotu a snese i mírné zastínění. Působí proti nespavosti, strachu, depresi, křečím a snižuje krevní tlak. Setba: přímo do půdy konec července až polovina září, možno předpěstovat od května, výsadba do půdy již vzrostlejších rostlinek v období září. Nepoužívejte kozlík lékařský během těhotenství a kojení, protože nejsou k dispozici dostatečné údaje o jeho bezpečném užití v tomto období.


Před užíváním jakýchkoli léčivých přípravků se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Valeriana officinalis Trvalka - léčivka Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Vytrvalá bylina s přímou lodyhou, kvete bledě. Roste především v nížinách, na loukách, při okrajích cest a na břehu menších potoků. Je rozšířen v celém mírném pásmu severní polokoule, vyskytuje se od nížin do hor na vlhkých půdách, v příkopech, na prameništích, v záplavových lužních lesích, ve vlhkých křovinách s porosty olší a vrb a kolem vodních toků.


Váš průvodce světem in pěstování Informace o pěstování dřevodníků a rostliňáků. Pěstitelské forum, kalendář pěstování, bezplatná inzerce pěstitelský. Známé jsou také kapky z kozlíku lékařského, tzv.

Jeho užívání je bezpečné a nevyvolává závislost, pokud ho užíváte v doporučených dávkách. Kozlík jako přírodní sedativum, u kterého nevzniká návyk a možnost předávkování. Botanický popis rostliny Kozlík je trvalka dorůstající kolem metru.


Lodyha je podélně rýhovaná a lysá. Květ kozlíku lékařského se používá již po staletí k výrobě parfémů a vůní a kořeny této rostliny se v tradiční přírodní medicíně používají již více než tisíce let. Kozlík má uklidňující účinky na nervy, uvolňuje křeče hladkého svalstva. Bylinka nenáročná na pěstování. Vyrůstá z krátkého, silného, vertikálního, podzemního oddenku.


Květy uspořádány do vidlanovitých lat, mají bílou nebo růžovou barvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky