úterý 20. února 2018

Lilie pěstování

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Pro pěstování na balkonech se hodí nižší, vícekvěté kultivary lilií. Takové jsou vyšlechtěny ve skupině botanických hybridů.


Pěstování lilií není tak úplně jednoduché.

Rod lilie má osmdesát volně rostoucích druhů, které najdeme na různých stanovištích v mírném a subtropickém pásmu severní polokoule. Co vede pěstitele k tomu, aby se pustili do pěstování lilií? Lilie jsou totiž pro svůj exotický vzhled a nápadné a nádherné květy považovány za královny cibulovin. Lilie jsou půvabné cibuloviny a upoutají vás nejen na záhonech v zahradách, ale krásné jsou také lilie v květináči na balkonech či terasách. Obohatí rabata s trvalkami, selské zahrádky a růžové záhony.


Snad právě proto ji najdeme v mnoha zahradách. Po celou dobu pěstování lilií v květináči je třeba dát dobrý pozor na přemokření a slehnutí substrátu.

Zaléváme proto pravidelně, mírně, prostě rozumně. Pokud nám lilie vyrostou vyšší, než jsme očekávali a mají tendenci lámat se, pomůžeme jim oporou a provázkem. Je též třeba zajistit květináč, aby jej vítr či samotná hmotnost rostlin nepovalily. Kříženců lilií dnes existuje několik tisíc a jsou děleni do mnoha skupin.


Je oblíbená nejenom pro svoje nádherné zbarvení květů a opojnou vůni. Lilie menšího vzrůstu jsou vhodné i pro pěstování v květináči. Lilie je právem spolu s růží označována za královnu zahrad. Kdy sázet lilie Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování, cibule si lze koupit na jaře v zahradnictví, ty většinou pochází z Holandska.


Lilie bílá – Lilium candidum – nejčastější druh lilie pěstovaný v našich zahradách s čistě bílými květy, výška cca metr. Pod cibulku se dává drenáž z písku smíchaného s kompostem. Stanoviště by mělo být dostatečně slunečné , ale zároveň chráněné před přímým sluncem. Lilie mají podle druhu rozdílné nároky na pěstování. Rozdílně se pěstuje jen lilie bílá se zlatými tyčinkami s mimořádně intenzivní vůní.


Asijská lilie Lollypop je krásně zbarvená rostlina, která kvete začátkem léta. Lilie Lollypop je mrazuvzdorná, v zimě nevyžaduje žádnou další péči.

Lilie - pěstování lilií Asijské hybridy: Patří mezi velmi odolné lilie, které v našich podmínkách dobře rostou a kvetou ve druhé polovině června a první polovině července. Lilie se obvykle množí dělením cibulí a dceřiných cibulek. Jejich květy nevoní, jsou vhodné pro řez a záhony.


Lilie kvetou ve všech barvách kromě modré od června do září. Lilie (lat. Lilium) jsou jednoděložné rostliny z čeledi liliovitých (lat. Liliaceae). Půdu nestačí zkypřit a připravit pouze na povrchu, musí být kvalitně zpracovaná do hloubky.


Lilie v žádném případě nesmí stát ve vodě. Znamená to, že těžkou půdu je zapotřebí vylepšit nejlépe pískem a listovkou anebo přidáním drcené borky případně perlitem. Lilie patří mezi cibulové rostliny, ale tvoří mezi nimi skupinu se zvláštními vlastnostmi.


Většina u nás pěstovaných cibulových rostlin, jako. Další nenáročná na pěstování je lilie zlatohlavá (L. martagon), jedna z nejlepších vytrvalých lilií. Přesazování jí nesvědčí – jakmile na místě dobře zakořenila, vytrvale se rozšiřuje. Běžný způsob pěstování lilií je výsadba do volné půdy. Byly krásně narašené do květu a za nedlouhp všechny vykvetly a uschly.


Při předání mi říkali, že se tam. Součástí nabídky na léto jsou denivky, lilie , skalničky, okrasné trávy a trvalky. Naši nabídku trvalek jsme rozšířili o nové položky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky