úterý 16. ledna 2018

Mšice na okurkách

Na konci – letého vývoje (podle druhu) měří – mm. Více o způsobu jejich života a možnostech likvidace najdete v článku Drátovci škodí nejen bramborám. Vepřové maso na okurkách ! Vynikající chuť lehce kyselkavé omáčky Vás dostane! Jako příloha rýže a není co řešit!


Překvapte okolí tímto zajímavým receptem!

Pokud jsou všechny tyto znaky ignorovány, houbovitá houba se usadí na podložce přidělené mravenci. Poté začnou rostliny pomalu zemřít. Svilušky a mšice Podle světlých skvrn na listech zjistíte, že je vysávají svilušky. Na spodní straně jsou zřetelné malé tečky roztočů, většinou svilušky chmelové, která má světlehnědé tělo a na zádech dvě hnědé tečky. Na okurkách se nejčastěji vyskytuje mšice broskvoňová (Myzus persicae) a mšice řešetláková (Aphis nasturtii).


Tato skutečnost je důležitá především z hlediska výběru přípravků, protože některé z nich jsou účinné pouze proti jednomu z uvedených druhů. Názvem mšice označujeme více druhů polokřídlých hmyzích škůdců na našich rostlinách. Z rodu lze jmenovat nejčastěji vyskytované: mšice maková, mšice zelná, mšice broskvoňová, mšice jabloňová, mšice maliníková, vojtěšková, krušinová, řešetláková, tavolníková a mnoho dalších.

Někdy mohou pomoci postřiky z kopřiv vykvašených v sudu. Pokojové rostliny lze postříkat mýdlovou vodou, jarovou vodou, nebo výluhem z cigaretových nedopalků. Boj se mšicemi nikdy nekončí. Napadají téměř všechny druhy rostlin venku i doma. Usazují se v koloniích na spodních stranách listů.


Mšice na okurky ve skleníku v krátké době může zničit spravedlivý podíl z úrody, ale pokud víte, jak se vypořádat s tímto nebezpečným parazitem, a včas uplatňovat ten správný nástroj, většina zeleniny, lze uložit. Každý zahradník by měl vědět, jak rostliny mšice na okurkách , jak se s tímto škodcem zabývat při výsadbě na otevřeném pozemku a ve skleníku, jaké léky se mají aplikovat. Z bylinných sbírek pro boj s mšicemi se hodí také kopřivy, pelyněk, levandule a šalvěj. Jak zpracovat okurky z mšic? Abychom se jich zbavili na rajčatech , okurkách , bramborech, paprice, salátu,.


Suchá hniloba konců plodů – výživová porucha z nedostatku vápníku. Molice si pochutnávají na okrasných rostlinách, okurkách , rajčatech a paprikách. Mšice znehodnocují rostliny, které pěstujeme. Všechny generace škodí sáním na spodní straně listů a vylučováním medovice.


Rostliny silně poškozuje sáním a přenáší až různých virů. Na mšice mám vyzkoušený výluh z kopřiv - kopřivy naházím do kýble a zaleju vodou, po hodinách je možno stříkat. Vyzkoušeno na růžích, malinách a rybízu.

Co se nespotřebuje na postřik, nechat ještě několik dní a je z toho vynikající hnojivo. Dá se použít i na pokojové květiny (naředěné s vodou). Na obvodě zahrady nebo skleníků můžete vysadit rostliny, které odfarou mšice s její vůní. Jedná se o česnek, cibuli, květy heřmánek, měsíčky měsíčku nebo měsíčky.


This feature is not available right now. No, sousedka má na paprikách mšice a já pro změnu svilušku. A aby to nebylo málo, tak mě je už okousali slimáci. Sadbu mám v malém foliáčku.


Bojové mšice na okurkách (video) Prevence výskytu mšic. Aby se zabránilo výskytu mšic na okurech, je také nutné přijmout vhodná opatření. Včasná ochrana zahradních plodin je nejlepší způsob, jak bojovat proti škůdcům.


Boj proti mšicím, který se již usadil na okurkách, je obtížnější, protože se může objevit znovu. Každý zahradník, který pěstuje okurky, se docela často setkává s takovým škůdcem jako jsou mšice , nejvíce pohodlný pocit v uzavřeném prostoru, tedy ve. Skvrny na okurkách Skvrny můžou být červenohnědé až černé, které způsobuje čerň okurková. Vyskytuje se hlavně ve sklenících při velké vlhkosti.


Olej má tu výhodu, že ho můžete použít i na rostliny nebo bylinky, které hodláte sníst nebo použít na vaření. V litru vody rozpusťte decilitr řepkového oleje a použijte na rostliny. Zahubí mšice a navíc příjemně voní. Působí nejen na mšice na paprikách, ale komplexně všude. Mšice jsou nejběžněšími škůdci, se kterými se můžeme na zahrádce setkat.


Plíseň na rajčatech a okurkách V průběhu léta sklízíme plody pěstovaných rajčat a okurek, ale bohužel tato doba je vhodná i pro tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky