středa 29. listopadu 2017

Maliny stáleplodící

Voňavé maliny patří mezi nejlahodnější letní ovoce. Pro trvalou plodnost je však nutné maliníky udržovat řezem. Naše sazenice jsou zasazeny ve 2l kontejnerech vhodné k celoroční výsadbě i během léta, plodit budou již vtomto roce. Maliny vhodné pro pěstování u nás a to jak jednouplodící, tak stáleplodící.


Barva plodů červená, žlutá a novinku, černou malinu. Flora říše rostlin Aby ne, vždyť sklízet sladké lahodné plody až do zámrazu by chtěl určitě každý vyznavač tohoto skvělého ovoce.

Maliny, obzvláště horké maliny, jsou delikatesou, o tom nelze pochybovat. A jsou i velmi drahou delikatesou. Ovšem pokud máte trochu místa na balkoně, na terase nebo v zahradě, můžete si sami vypěstovat dost malin na to, abyste uspokojili svou touhu po nich. Maliny se dají snadno mrazit, je z nich vynikající džem nebo ovocná omáčka. A hlavně: jejich pěstování je snadné, rostou v podstatě samy.


Vy je musíte jen sklidit a po sklizni sestříhat. MALINÍK Mezi nejoblíbenější letní ovoce patří bezesporu maliny pro svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnost. Stáleplodící maliny Stáleplodící maliník plodí na jednoletých výhonech.


Rozkvétá na vrcholových částech dřevnatícího letošního výhonu v srpnu a plody dozrávají od poloviny srpna až do prvních mrazíků.

Plodí na jednoletých výhonech. Maliny koření velmi mělce a není tedy příliš snadné mezi nimi provádět nějaké větší okopávání, aniž bychom jim ublížili. Ještě než se rozhodneme pro výsadbu, měli bychom zvážit jednu z méně příjemných vlastností této rostliny – bujné odnožování. Maliny , ostružiny - Maliník, ostružiníkMaliníky a ostružiníky patří mezi nejžádanější rostliny z naší nabídky. Zejména maliníky Primocane jsou pro svoji opakovanou sklizeň velmi žádané.


Na dvouletých výhonech maliny dozrávají od poloviny do konce července, na jednoletých od září do poloviny října. Plody jsou velmi sladké, aromatické. Je vysoce odolný proti kořenovým chorobám, středně odolný plísni šedé. Vysoce mrazuvzdorný, vhodný do všech pěstitelských oblastí.


Sběr: První maliny sbíráme v srpnu druhá várka v záři. Sběr provádíme do prvních mrazů. Plodi od srpna a poté od října. Jak stříhat stáleplodící maliny Stříhání malin, respektive větví, které odplodily, provádíme pokud možno ihned po sklizení úrody, aby měly nové větve, které budou plodit následující rok, dostatek prostoru a světla a mohly zesílit.


Maliny mají rády děti i dospělí a navíc maliny obsahují mnoho vitamínů a minerálních látek. Proto jsou oblíbené již od starověku. Maliny jsou také poměrně citlivé na obsah chloru v půdě, proto nepoužíváme chlorové vápno na vápnění půdy. Pro maliník je ideální poloha orientovaná na jih, kam slunce svítí alespoň šest hodin denně. Na zastíněných místech keře sice bujně rostou, ale méně plodí.


Kdy stříhat maliny Stříhání malin - odplozelých větví, provádíme pokud možno ihned po sklizení úrody, aby měly nové větve (plodící následující rok) dostatek prostoru a světla a mohly zesílit.

Rádi byste pěstovali maliny , ale bohužel nemáte zahrádku? Nevěšte hlavu a zvolte zrovna tuto odrůdu maliníku. Je totiž menší vzrůtu a proto je možné ji pěstovat v nádobách nebo v menších. MALINA STÁLEPLODÍCÍ - RUBUS IDAEUS HERITAGE - Remontantní odrůda maliníku.


Jedná se o vzpříměný keř s pevnýmí výhonky. Heritage – je odrůdou stáleplodící, plodí od srpna do konce září, plody jsou středně velké, ale sladké a hodí se jak na přímou konzumaci, tak k dalšímu zpracování (šťávy, marmelády). Ostatní se zastřihnou jen částečně. Odplozené vršky či trochu víc, aby nebyly moc vysoké.


Robustní vzrůst, bohatá plodnost, mrazuvzdornost a vysoká odolnost v… 1Kč. Cena produktu bez dopravy Na dotaz. Letní maliny se prořezávají mnohem snadněji, než remotující.


Letní odrůdy nesou nejčastěji maliny červené barvy, spadá do nich ale také většina druhů s fialovými a černými plody. Maliny , plody maliníku, které krásně voní a ještě lépe chutnají. Kde je však vysadit a kdy a jak provést řez, abychom dosáhli vysoké úrody?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky