středa 22. listopadu 2017

Hneda voda v bazenu

V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte flokulovací přípravek. Při dávkování těchto přípravků je velmi důležité pozorovat změny zabarvení bazénové vody. Pokud se po prvním použití šokovacího přípravku prudce změní barva řasy ve vodě, už nepřidávejte žádné zvláštní přípravky.


Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Jestliže se voda v bazénu nevyčistí po 4-dnech nepřetržitého filtrování, při vysoké koncentraci volného chloru, použijte Studna Minerál pro odstranění minerálního zabarvení a zákalu.

V tomto případě bylo potřeba použít Maskovač tvrdosti, hnědá voda znamená vysoký obsah kovů. Postup řešení vypadá následovně: Vypustit, napustit, dát maskovač, filtrovat, upravit pH, filtrovat, dávkovat dezinfekci. A v tom je právě někdy kámen úrazu.


Právě vysoké teploty podporují růst řas a množení bakterií, které vám mohou vodu rychle zkalit, a zkazit vám tak radost z koupání. Savo Chlor Šok řasy zlikviduje, poté aplikujte Savo Vločkovač či Projasňovač, který pomůže filtračnímu systému odvést z vody všechny zbytky řas. Ani v takovém případě se bazén nevypouští, ale nastupuje odborná péče. Nejprve je třeba upravit hodnotu pH. S tím pomůže přípravek flokulant čili vločkovač, který kal srazí do chuchvalců.


Ty se pak dají snadno vysát bazénovým vysavačem.

O zbytek se postará filtrační jednotka, která by měla vodu filtrovat, dokud zase není jasná. Zelená voda v bazénu někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí. Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu. Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu. Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá.


Voda pravděpodobně obsahuje moc železa nebo manganu. Odstranění: Zkontrolujte pH a při zapnuté filtraci dávkujte přípravek OXI, který vodu prokysličí. Po hodinách přidejte přípravek snížení tvrdosti. Po hodinách dávkujte přípravek vločkovač nebo jiskra.


Voda pak bude křišťálově čistá, jasná a průzračná. Dodržujte dávkování uvedené na etiketách výrobků. S nafukovacím lehátkem můžete ne. Dopustili jsme bazén ze studny(železitá voda ) a byl cisty.


Po pripravcich pro upraveni PH je voda uplne hnědá. Máme kartušovou filtraci, vločkovač, plovoucí. Tato péče je ale nedílnou součástí každé koupací sezony.


A aby bylo koupání v bazénu zážitkem, je třeba vše provádět dle odborných postupů. Nejčastěji se k údržbě vody v bazénu používá bazénová chemie.

Tento stav je pravděpodobně způsoben vysokou koncentrací mědi. Dobrý den, tento problém je tady asi řešený, ale stále jsem nenašla východisko. Když léto probíhá v normálních mezích, není problém vodu v bazénu uhlídat i ve vyšších teplotách. A tím pozorněji je třeba sledovat pH i hodnoty chloru. Jen malá poznámka na okraj – v čerstvě nachlorované vodě se nekoupeme.


Nedělá to dobře a také to moc dobře nevoní. Než nastane bazénová sezóna, je nutno prohnat vodu filtračním zařízením. A pokud je v ní stále vysoký obsah látek přidávaných na zazimování, stačí přidat více čerstvé vody. Jinak bude voda v čerpadle pěnit. Chcete vidět v akci nejnovější sekačky, grily a znát užitečné tipy jak chytře nakoupit vše na zahradu?


Mountfield: specialista na zahradní techniku, zahradní nábytek a zahradní. Bazénová chemie Hnědá voda v bazénu, Řasy v bazénu Kvalitní bazénovou chemii nabízíme ve formě tablet, soli, písku a sypké hmoty. Výrobci MARIMEX a MASTER se postarají o kvalitu vody ve vašich bazénech.


Ideální hodnota by se měla pohybovat v rozmezí – přičemž zde platí zlatá střední cesta. Doporučujeme tedy udržovat pH na hodnotě – 2. Pokud naměříte pH vyšší než znamená to, že voda ve vašem bazénu je zásaditá a vy jste objevili příčinu vašich starostí. V okamžiku, kdy jsou řasy již viditelné, vyvinuly se jich miliony v každém litru vody. Mohou mít barvu zelenou, hnědou, nažloutlou i černou. Dno a stěny bazénu jsou kluzké a mazlavé, voda zapáchá.


Třeba to napouštění strhlo nějakou rez v potrubí. I doma občas teče rezavá voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky