středa 22. listopadu 2017

Divoké rajče sazenice

Protože mi tato houževnatá rostlinka přirostla k srdci, rozhodl jsem se podpořit její expanzi a věnovat jí tento článek. Rajče Galapagos Tohle žluté divoké rajče (Solanum cheesmanii) mám od německého prodejce z Kanárských ostrovů. Dvě sazenice mám na záhoně, jednu na vyvýšeném místě. Sazenice divokého rajčete se žlutými cherry rajčátky. Rostlina má stovky plodů.


Velice drobná holandská žlutá odrůda Currant Gold Rush divokého tyčkového rajčete.

Rajče divoké je vysoce odolné, má výtečnou chuť a není náročné na pěstování. Solanum pimpinellifolium – lilek bedrníkolistý, rajče divoké. Klasické divoké rajče s drobnými červenými plody slaďoučké chuti a velmi bujným růstem. Je částečně rezistentní vůči plísni bramborové. Autor: Archiv ireceptar.


Samovýsev V příznivých podmínkách (když je teplé jaro) tato rajčata rostou i ze samovýsevů a „přírodní“ sazenice brzy doženou ty předpěstované. Mezi jeho přednosti patří: Mezi jeho přednosti patří: - Částečná odolnost vůči plísni bramborové , jedné z nejhorších rajčatových chorob. Hráškové rajče (někdy také nazývané divoké či rybízové) je tyčková odrůda rajčat, která plodí drobné červené plody.

Odrůda byla vypěstována za. V lonskem roce sazenice vyrostly a plodily vyborne, predpokladam letos stejnou kvalitu. Prodejce je velmi ochotny, k nakupu umi i poradit.


Nemam naprosto zadne vyhrady. Vysoké výnosy, dlouhá doba plodnosti. Plody mají mírně hranatý tvar - proto název Quadro (= čtverec). Vhodná k pěstování venku i ve skleníku.


Je mírně odolná vůči plísni bramborové. Nabízíme k prodeji semena i sazenice divokých rajčat. V sezóně (duben - říjen) nabízíme čerstvé řezané bylinky a čerstvé jedlé květy.


Plody se hodí k přímé konzumaci ale i do salátů či jiných pokrmů. Můžete pěstovat jako klasické tyčkové rajče. Z jedné sazenice je možno sklidit 5-kg malých chutných plodů.


Výhody: Velmi odolná proti nízkým teplotám i úžehu. Drobné plody téměř bez šlupky - Vhodné pro děti. Jsou menší než rajčátka Cherry. Venku mi z rajčat bez postřiku nedozraje nic.


Sázela jsem jej ven do běžného záhonu.

Zapíchla kari síť a dvě laminátové tyčky. Zálivka i hnojení určitě prospěje (výborný je výluh z kopřiv a skořápky vajec ke kořenům :-)). Mnozí pěstitelé mají tu zkušenost, že se divoké rajče snadno samo vysemení a druhým rokem se na záhonku znovu objeví bez zahradníkova přičinění. Divoké rajče není mrazuvzdorné. Nezbývá než to zkusit a pár rajčátek na záhonku ponechat svému osudu.


Plody jsou menší než u klasických třešňových rajčat s průměrnou hmotností pouze kolem gramu, někdy bývá toto rajče označováno i jako “rybízové”. Bohatě větvené vijany nesou až sto květů. Cílem je, aby se s nimi veřejnost mohla seznámit, pěstovat je, využívat jejich plodů i je semenařit a uchovávat, a přijmout tak svou odpovědnost za jejich.


Mrkněte na forum Semena, tam můžete směnit semínka s ostatními. Takto jsem získal semínka pro následnou sezonu od pí. Tyto webové stránky používají za účelem poskytování služby samotné, personalizace nabídek, reklam a analýzy návštěvnosti soubory cookies.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky