pondělí 27. listopadu 2017

Rostlina aloe

Nur solange der Vorrat reicht! Angebote für diese Saison! Riesenauswahl an Markenqualität. Tato pouštní rostlina dovede přežít několik let, i když je vytržena ze země – díky dužině listů plné výživných i minerálních látek.


Její blahodárné účinky potvrdil značný počet vědeckých studií. Je velmi často využívána jak v medicíně, tak v kosmetice.

Pochází ze severní Afriky a její výhody znaly již starověké civilizace v Egyptě a Řecku. The price of this item includes a contribution to a Product recycling fund to ensure that waste electrical and electronic equipment is collected and recycled in a. Mnoho aloe se vyskytuje přirozeně v severní Africe. Barva listů je zelenošedá s drobnými světlými skvrnami.


Asi nejznámnějším způsobem využití léčivých vlastností aloe je potření popálenin, odřenin a. Rostlina má ráda čerstvý vzduch a vyšší teploty ji nevadí. Teplota nesmí být nižší než °C, v chladnějších teplotách vám rostlina uhyne. Květy jsou žluté a červeně naběhlé, válcovitého tvaru, uspořádané ve štíhlém a poměrně vysokém hroznovitém květenství.


Kaltgepresst und hergestellt aus min.

Najdete ji skoro v každém květinářství, pěstuje se v obyčejných květináčích a je opravdu nenáročná. Její pěstování si navíc nevyžaduje ani žádnou speciální údržbu. V létě musíme aloe zalévat více a nesmíme zapomínat ani na přihnojování minerálními hnojivy zhruba jednou za dva až tři týdny.


V takovém případě vám dobře pomůže sprej. Obsahuje vitamíny C, E, B, hořčík, zinek, vápník a mnoho dalších důležitých látek. Původ aloe pravé není s jistotou znám, v současné době je pěstována nebo roste v oblastech téměř celého světa. Pomáhá imunitnímu systému či urychluje hojení drobných oděrek nebo popálenin. Blahodárné účinky aloe vera nejsou zázrakem jen pro ženy při využití v přírodní kosmetice, ale tato sukuletní rostlina má i spoustu.


Tento druh je navíc populární v moderním zahradnictví a domácím lékařství. Schopnost uchovávat v listech zásobní látky jí umožňuje přežít v oblastech s nízkým úhrnem srážek, což je ideální pro skalky a zahrady s malým množstvím vody. Pokud si vybíráme konkrétní produkt z Aloe, je důležité zjistit, jaká odrůda byla při výrobě použita.


Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná. Své využití tak nachází v mnoha oblastech, především však v medicíně a kosmetických oborech. Vzrostlá rostlina má podobu stromu nebo keře. Aloe vera můžete pěstovat i doma. U nás se pěstuje jako velmi pohledná pokojová rostlinka.


Latex obsahuje ve větším množství aloin , který má nepříjemně hořkou chuť a silně projímavé účinky. Jako pouštní rostlina má aloe vera ráda dobře odvodnitelnou půdu. Zvolte substrát pro sukulenty, nebo svou půdu doplňte pískem.

Vytvořit si můžete speciální půdní směs, a to tak, že smícháte ve stejných poměrech kompost, listovou ze. Krátké modro zelené listy tvoří růžici, které jemně červená působením slunce. Jedná se o pouštní sukulentní rostlinu pocházející pravděpodobně ze. Pro vnější a vnitřní použití jsou vhodné rostlinky. Již staří Egypťané uctívali aloe vera jako rostlinu nesmrtelnosti.


Název rostliny je odvozen z arabského alloeh (zářivá hořká látka) a z latinského vera (pravda). Je to jednoděložní víceletá rostlina, která pochází ze severní Afriky. Vyskytuje se v jižní Africe.


V tropech a subtropech se pěstuje jako okrasná rostlina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky