pátek 24. listopadu 2017

Pampeliška list

Stvol květu má zpočátku hořkou chuť, je vzpřímený, křupavý a šťavnatý a má chuť jako list štěrbáku (endivie). Lidé stále nemocní, kteří cítí únavu a jsou ochablí , měli by absolvovat čtrnáctidenní kúru s čerstvými stvoly pampelišky. Používá se také jako močopudný.


Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Stimuluje tvorbu inzulinu z pankreatu, což udržuje hladinu cukru v krvi pod kontrolou.

Diuretické vlastnosti kořene pampelišky pomáhají zvýšit močení, které pomáhá při odstraňování přebytečného cukru z těla. Simard Většina lidí se jich snaží zbavit, hned jak se objeví na jejich. Pampeliška může pomoci i diabetikům. Má nápadné žluté květenství , tzv. Dobře se uplatňuje při špatné funkci.


Lodyha bez listů, lysá a ronící mléko, které zanechává na kůži hnědé skvrny. Výskyt: pampeliška lékařská je celosvětově rozšířená rostlina. I když se ji daří především na severní polokouli v mírném pásu, tedy v Evropě, Asii a Severní Americe, vyskytuje se rovněž v Jižní Americe a Austrálii.

Velmi rozšířená je samozřejmě také na našich loukách, polích a mezích. Listy můžeme používat i jako přísadu do polévek, jak čerstvé, tak sušené. Zahrádkáři ji zase znají jako obtížný plevel.


Jedná se o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená. Uplatňuje se při špatné funkci žlučníku, žlučových kaméncích a. Celkově posiluje organismus, a. Matečnou rostlinou je smetanka lékařská (Taraxacum officinale). Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. V lidovém léčitelství se používá vnitřně jako choleretikum, diuretikum a amarum v nálevu při. Přes játra čistí pokožku, posiluje metabolismus, snižuje cukr a cholesterol v krvi, pomáhá při dně a revmatismu, detoxikuje a celkově.


Dá se použít její květ, list i stvol. Přispívá k normální činnosti žaludku, jater, močového měchýře a stimuluje trávení. Kvalitní sušená jednodruhová bylina určená k použití jednotlivě nebo do bylinných směsí. Působí jako antioxidant.


Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sušená směs k přípravě bylinného čaje.

Tinktura (extrakt) z listu smetánky lékařské (pampelišky). Smetánka ( pampeliška) list tinktura ml. Bylinkové čaje, zázvorový čaj, ibiškový či šípkový čaj. Její hořkost povzbuzuje všechny vylučovací žlázy a posiluje. Surovina pro přípravu bylinného čaje.


Složení: borůvka list jeřabina nať kopřiva nať pampeliška list srdečník nať fenykl plod mařinka nať Doplněk stravy. Výrobek není určen pro děti. Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy.


Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí! Někdo ji na zahradě nerad vidí, jiný ji hledá, kde může. Dopřejte si její báječné vlastnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky