pondělí 20. listopadu 2017

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka se užívají v potravinářství i tradičním léčitelství. Semena hořčice jsou zdrojem omegakyselin, proteinů, enzymů, esenciálních olejů, vlákniny, vitaminu B B B B B B- cholin, A, C, E K, vápníku, železa, draslíku,manganu, mědi, zinku a především selenu. Na poli si můžeme při květu splést hořčici s řepkou olejkou, která se používá zejména pro průmysl a bio paliva. Do hrnce dáme hořčičná semínka.


Zalijeme vodou, aby byla všechna ponořená, a přivedeme do varu. Jakmile se voda bude vařit, rychle zchladíme.

Bílá odrůda pochází z východních středomořských oblastí, hnědá z. Tradice používání hořčice nejen v kuchyni, ale i při léčení pochází už z dob starých Římanů a Řeků. Jednu lžičku rozdrceného hořčičného semínka zalijte dcl vroucí vody a nechte louhovat minut. Sceďte a konzumujte šálek denně po dobu dvou týdnů. Celá hořčičná semena voní jen velmi málo - teprve po rozdrcení či semletí a promíchání s vodou či navlhčení se uvolní jejich ostré aroma a řízná chuť.


Voda totiž aktivuje enzym obsažený v hořčičných semenech. Tento enzym pak reaguje s ostatními obsaženými látkami a výsledkem je éterický olej s charakteristickou chutí a vůní. Mají blahodárný vliv zejména na proces.

This service is produced. Obsahují beta-sitosterol (látku s účinkem estrogenu, zabraňující vzniku ateroskleróze, mikóze) a chlorofyl (zlepšuje krevní, zvýšení počtu leukocytů, erytrocytů, hemoglobin). Latinský název: Sinapis alba. Jedna z nejdůležitějších plodin vůbec.


Semínka jsou pikantní až když se rozemelou nebo jinak rozdrtí, takže se často používají vcelku do různých kořenících směsí, mariná dressingů, dipů, omáček, chutney, ale také do pečiva. Můžete je použít celé nebo pomleté do majonézy, nálevů či různých omáček. Naklíčená je vyzkoušejte jako chutnou přílohu do salátu. Pomohou však při prokrvení ztuhlých nohou či rukou a na potlačení projevů revmatismu.


Semínka černé hořčice mají ořechovou chuť, jsou výživná a můžete je běžně využívat v kuchyni jako koření. Ručně třízená a balená do sáčků. To nejlepší z hořčice nenajdete v. Hořčice bílá Wolfberry BIO semínka na. Užíváme 1× denně na špičku kulatého nože prášku, který zapijeme dl vlažné vody.


Bazalka semínka na klíčení 200g Wolfberry Bazalka semínka na klíčení 200g Wolfberry připomenou vůni italské kuchyně. Mají totiž aromatickou a svěží chuť jako lístky bazalky, jsou ale lehce kyselejší. Klíčky známé byliny jsou bohaté na minerály a vitamíny, působí proto příznivě na lidský organismus.


Koupel: Hořčičná koupel se připravuje zejména při bolestech nohou.

Příprava je ze 1gramů hořčičné mouky, kterou je nutné zavázat do plátěného sáčku. Plátěný sáček necháme vařit po minut v jednom litru vody, kterou poté vylijeme do vany. V jednotlivých článcích v této sekci probíráme téma hořčičná semínka a všechny výhody, nevýhody a informace s tím spojené.


Ještě horkou tekutinou zalijte hořčičná semínka , mixér uzavřete a semínka nechte pořádně nabobtnat, trvá to asi minut. Potom přidejte sůl, tekutý me kurkumu a vše rozmixujte na kaši. Konzistence hořčice byste měli dosáhnout asi za minut.


Poté hořčici naplňte do sklenic, uzavřete, můžete na chvíli otočit dnem vzhůru, a nechte zcela vychladnout. Uchovávejte v chladu a temnu. Na dno čisté sklenice dejte pár koleček mrkve, čtvrtky cibule, pepř, nové, koření, bobkový list hořčičná semínka a kopr. Všeho samozřejmě přiměřeně.


Pokud máte rádi více mrkve, přidejte si více koleček mrkve. Pokud naopak nemáte rádi hodně koření, tak koření uberte. Prodávají se nejčastěji v obchodech s kořením nebo zdravou výživou. Jsou palčivější než bílá a hodí se na přípravu kremžské hořčice.


Největší dovozce kustovnice čínské, v prodeji také v BIO kvalitě. Bio potraviny jako záruka zdravého životního stylu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky