pátek 24. listopadu 2017

Medunka lekarska

Má bílé květy a velmi aromatické listy, které voní po citrónu. Dnes se dá nalézt v zahrádkách po celé Střední Evropě. Proto si je lidé také často pletou. Ale jen do chvíle, než poznají. Je trochu podobná hluchavce, patří i do.


Cítite sa slabí, vyčerpaní alebo žijete v neustálom strese?

Vás nie len upokoja ale posilnia aj celú dušu a telo. Ausdauernde krautige Pflanze, die in Südeuropa und in der Mittelmeerregion heimisch ist und als Tee und Gewürz verwendet wird. Tuto aromatiickou bylinku, vonící po citrónech, znali již staří Řekové a Římané.


Tento web využívá k poskytování služeb cookies. Používáním tohoto webu udělujete souhlas s využitím cookies. Tuto léčivou bylinku byste sice u nás ve volné přírodě nenašli, ale je jasné, že se tato cizinka v našich zahradách již dávno zabydlela. Ačkoli se všichni stresu bráníme a tvrdíme, že nás se netýká, nemusíme si nic nalhávat.


Bylinářské koště je čistící a odkyselující bylinný čaj Bylináře Karla. Podívejte se na léčivé vlastnosti meduňky a zjistěte, jak z ní připravit čaj, nálev, odvar či.

Nejnovější příspěvky Pálení žáhy: příčiny, babské rady a osvědčené tipy, jak se jej zbavit 18. Počátkem léta kvete drobnými bílými až nafialovělými kvítky. Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být. Nejenom že krásně voní, ale má uklidňující účinky na celý organismus.


V době, kdy na nás působí. Klidný spánek a veselé sny s voňavou meduňkou. Její původ můžeme hledat ve Středozemí. V České republice je velice.


Mohu potvrdit,že medunka je opravdu báječná. Při učení na maturitu mi velmi pomohla. Soustředila sem se díky ní na učení a při zkouškách jsem nebyla vynervovaná 23. Pokud jste si ji letos nenasbírali, nepanikařte. Bylinkářských obchodů je po celé republice řada, takže pokud vás její.


Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Meduňka kvete v červenci a srpnu. All our dictionaries are bidirectional, meaning that you can look up words in both languages at the same time. Lidový název je včelík, rojovník, doušník, matečník, matkové thé.


Latinský název: Melissa officinalis. Lidově zvaná melisa, včelanka, včelník, matečník, lemonika, planá máta, marulka.

Z toho je patrné, že bylinka je. Někdy fungují nejlépe staré, zažité rady, kterými se řídily už i naše babičky. Patří do čeledi Lamiaceae – hluchavkovité. Pěstování meduňky lékařské.


Trvalka s aromatickými listy, které voní jako citron, pochází z východního Středomoří a Malé Asie. Ve střední Evropě se pěstuje v zahradách i na. Vytrvalá bylinka dorůstající výšky až cm. Stonek je hranatý a velmi rozvětvený, přisedají na něj drobné, pilovité lístky.


Potřebuje běžnou zahradní půdu a slunné nebo polostinné stanoviště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky