čtvrtek 23. listopadu 2017

Frézie v květináči

Frézie můžeme pěstovat také v nádobách na terase nebo na balkóně, pěstování frézií v bytě je možné jen za vynikajících světelných podmínek. V Nizozemí se někdy prodávají kvetoucí frézie v květináči během léta, ty se pěstují ze zvlášť tepelně ošetřených hlíz. V tmavých měsících dejte fréziím v květináči co nejsvětlejší místo a běžně zalévejte. Déle pokvetou při nižší teplotě.


Velmi důležitý je přiměřený nebo spíše nižší obsah solí v půdě, protože frézie jsou na jejich vyšší obsah v půdě velmi citlivé. Frézie je považována za jednu z nejvzácnějších rostlin na světě.

Tyto rostliny jsou pěstovány pro okrasné i praktické účely a lze je nalézt v široké. V bytě i na tom nejsvětlejším místě mají frézie nedostatek světla ke kvetení. Pro dobré zakořenění frézií se doporučuje zasklená lodžie, zimní zahrada nebo vytopený skleník. Teplota je ideální v rozmezí - 15°C. Frézie můžete klidně nasadit do květináče, na zimu je v něm vzít domů, ale pak bych je raději asi vyndala, usušila, očistila a nechala v teple až do výsadby.


Ony si totiž každý rok dělají nové cibulky, takže stejně potřebují přesadit. Mráz nesnášejí, takže ven až po. Frézie plnokvěté směs barev - sázíme je nejlépe v květnu, ale je možné si je předpěstovat i doma.

Skvělé jsou v květináči na balkoně nebo na terase. Vyžadují plné slunce a výživnou půdu. Výjimečně přezimují i venku, ale jen se silným přihrnutím a zakrytím proti vlhkosti.


V zimě nesnesou vlhkou půdu. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Klíčí na podzim, což je na jižní polokouli únor nebo březen a kvete v zimě neboli v červenci a srpnu. Frézie , které se prodávají u nás, jsou hybridy , které se pěstují speciálně pro květinové trhy. Babiana - Modrá frézie Krásná Jihoafrická exotická trvalka podobná frézii, ale méně náročná.


Z malé cibulky vyrůstá i několik květů. V obou případech pamatujte, že zemina, která v květináči na rostlině zůstala je již kontaminovaná plísněmi a tak musíte být dvojnásob opatrní, abyste nezopakovali chyby, které byly příčinou rozmachu bílého povlaku. Dejte rostlinu do tepla, zajistěte jí více světla, zmírněte zálivku na absolutní minimum.


Plísně se tak zase stáhnou a rostlina má přirozenou šanci, že se u ní v květináči opět nastolí přirozená rovnováha. Květinové cibulky se vysazují na jaře do hloubky cm. Půda by měla být dobře propustná pro vodu, aby rostlinky neshnily. V našem návodu vám povíme, jak na to, ať už se ho rozhodnete nosit vy sama nebo jej budete věnovat jako dárek. Frézie se v zahradě pěstují ideálně ve skupinkách cibulek.


Než se pustíte do výroby, bude třeba si obstarat potřebný materiál.

Seznam všech známých výročí svatby a jejich názvů, včetně tipů na dary v podobě květiny, šperku nebo drahého kamenu, který se vždy ke každému. V takovém květináči bude růže ozdobou slavnostní tabule při stolování na terase Jako velké keřové růže jsou i minirůže většinou remontantní, čili opakovaně kvetou. Podmínkou je odstraňování odkvetlých výhonů a přihnojování speciálními hnojivy pro růže.


Rostlina se výborně hodí jako dekorativní do vázy a do svatebních a slavnostních vazeb. Ve váze vydrží déle než týden. Pro frézie je ideální je slunné stanoviště. V době kdy rostlina začíná nasazovat poupata spolu se.


Překlady z češtiny do angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, ruštiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky