čtvrtek 30. listopadu 2017

Letničky do stínu

Dobrý den, potřebovala bych poradit jaké letničky mohu vysadit do truhlíku, který mám ve stínu. Jedná se o dvoreček obehnaný dokola zdmi, takže i. Letničky do stínu I severní nebo zelení zastíněné okno, kam nedopadá žádné slunce nebo jen na chvíli, nemusí zůstat prázdné. Tyto druhy proto nyní již neuvádíme.


Záměrně jsme vynechali i všeobecně známé rostliny, jako je dlužicha, bergénie a bohyška, které se pěstují hojně, a zaměřili jsme se na méně známé trvalky.

Se doporučuje vysazovat je do polostínu či stínu a na místa, kam v zimě. V kategorii letničky do stínu jsme našli rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích. Je jasné, že na zastíněných plochách nám muškáty ani ostatní kvetoucí letničky moc radosti neudělají, proto si vyberete některé z nekvetoucích, které jsou dekorativní svými listy.


Do truhlíků se ale hodí taktéž bylinky, především petrželka, která má rovněž velmi dekorativní listy. Letničky Orchideje Přenosné,pokojové rostliny Rajčata Růže Skalničky Trvalky Z našeho sortimentu Články, zajímavosti. Klimatické zóny Trvalky a skalničky vhodné do polostínu až stínu Katalog - trvalky, skalničky, bylinky TRVAL.


Do nového pracovního týdne vstupujete s lehkostí a nadhledem.

Nepatříte mezi ty, pro které by byla práce priorita. Chodíte do ní jen pro peníze. Raději si užíváte sluníčka a prázdninové pohody. Máte recht, však léto je od toho, abyste si odpočinuli. Ve stínu obvykle namísto zeleného koberce zůstávají jen neduživé řídké trsy nebo holá místa.


Sekat není co a pohled na takový kout radosti nepřidá. I květinový záhon pod stromy nebo zastíněný domem může celé léto zářit barvami. Stejně jako balkon obrácený na sever.


Vysaďte letničky vhodné do. V této sekci najdete rostliny, které jsou vhodné do stínu a polostínu. Každá rostlina je jiná, některé stinné a vlhké místo přímo vyžadují, jiné mají rády slunné místo, ale polostín jim nevadí, jen třeba trošku méně kvetou. Tuto vlastnost se vždy dozvíte po přečtení popisu květiny. V našem e-shopu najdete široký sortiment jako: netýkavka balsamina.


Trvalky do stínu: Pachysandra - tlustonitník Stinná stanoviště mohou být nadměrně suchá, nebo naopak vlhká. Podle toho musíme přizpůsobit výběr konkrétních druhů rostlin, v zásadě však neexistuje místo, kde by nemohla růst (a samozřejmě také kvést) nějaká trvalka. Pouze při výsadbě pod keře nebo stromy s rozpínavými kořeny je třeba zvolit vyloženě odolné druhy, které snesou konkurenci kořenů a nebude jim vadit méně substrátu a sucho.

Většina letniček miluje slunce a bohatě pokvete, jen pokud jim dostatek paprsků dopřejete. Najdou se však mezi nimi výjimky, kterým se. Jaro se kvapem blíží, a již mnozí přemýšlejí čím osázet truhlíky ve stínu a polostínu. V obchodech na stáncích a tržnicích se oběví nesčetné. Dorůstá do výšky až cm.


Květy jsou bílé a vykvétají od března do května. Zběhovec Ajuga Péče a pěstování Zběhovce Zběhovec je půdopokryvná trvalka. Letničky jsou květiny, které na jaře vysejeme, v létě kvetou a na podzim přinesou semeno, po uzrání semen odumírají.


Mezi letničky zařazujeme i druhy. Jaké rostliny se hodí do stínu ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky