úterý 28. listopadu 2017

Sadba jahod

S pěstováním vraňanských jahod máme velké zkušenosti. Dokážeme vám nabídnout široký sortiment odrůd certifikovaných sazenic a poradit s pěstováním. Nejchutnější jahody jsou z vlastní zahrady a to proto, že jsou čerstvé. Ve firemní prodejně máme jen čerstvé jahody a na plantážích si jich natrháte kolik chcete, jako ze zahrádky.


Naší prioritou je vysoká. V tomto díle Rad do zahrady vám ukážeme, jak správně připravit záhon pro výsadbu jahod , jak jahodníky správně vysadit a jak se o ně postarat, aby přečkaly zi.

Vzdálenost rostlin v řádku záleží na odrůdách jahod. Pohybuje se v rozmezí od až do cm. Nepodceňujte ošetřování jahodníku, péče o něj vám zajistí bohatou úrodu. Na sklizeň jahod nespěchejte. Zapomeňte na vytrhávání se stopkou.


Nejlépe je jahody odštipovat či odstřihávat. Frigo sadba je odborný termín pro chlazenou sadbu. Jedná se o sazenice, které jsou vydobyté ze země v prosinci, kdy se v rostlině vytvoří dostatečná zásoba škrobových látek.

Je proto nejvyšší čas připravit záhony. Sazenice jahod Příjem objednávek sazenic jahod pro podzimní výsadbu v plném proudu. Prodej bude vzhledem k horkému a suchému počasí zřejmě až od září. Většinu odrůd jahod sázejte ve sponu třicet krát třicet centimetrů, existují však výjimky.


V jejím případě zvolte spon čtyřicet krát čtyřicet centimetrů. Prodáváme nejlevnější sazenice jahod. U nás si vyberete z více jak druhů sazenic jahod.


Podívejte a přesvědčte se sami. Nevíte-li kolik sazenic objednat je tu rada: na svazek jahod(25ks) potřebujete cca 3m (3x1m) velký záhon. O sadbě jahod Jahodovou sadbu z Turnova dodáváme na trh již více než let, celkem u nás máme okolo odrů u většiny z nich provádíme udržovací šlechtění, některé odrůdy máme pouze na zkoušku (testujeme jejich odolnost vůči chorobám a úrodnost). V balení je kusů sazenic (pokud není uvedeno jinak). Sadba jahod je tedy více odolná vůči nepřízni počasí.


Jahody sú veľmi prispôsobivé a produktívne, ba dá sa povedať, že aj „rýchloobrátkové“ ovocie, napríklad ak vysadíme na jar frigosadenice, už v lete. Mezi naše hlavní pěstované odrůdy patří HONEOYE, POLKA, RUMBA, KORONA a KARMEN. Jahodárna ve Veselé se zabývá prodejem a pěstováním českého jahodníku.


Můžete si vybrat ze široké nabídky odrůd. Vhodná doba pro ošetření nastává zhruba dva týdny po sběru jahod.

Alena Menclová Natrhejte si kytici z lučního kvítí: Které rostliny vybrat a jak ji uvázat? Jahodníkům a jahodám se věnujeme více než let. Za ta léta jsme si z nabídky dokázali vybrat oblíbené nadčasové odrůdy odolné vůči chorobám a jsou. Rostliny vybíráme podle vhodnosti ke zpracování, plnosti chutě a odolnosti vůči chorobám a škůdcům. Máme na vybranou: z odrůd ranných, středně ranných, středně pozdních a pozdních, velkoplodých, měsíčních, dvakrát plodích či převislých.


Samosběr jahod pokračuje ve středu 26. Všem zákazníkům děkujeme za přízeň. Jedná se o certifikovanou sadbu s výborným zdravotním stavem od největšího dodavatele v ČR. FRIGO sadba je na počátku 21.


Nabízené sazenice mají větší kořenovou část a kořenový krček se srdéčkem, nemají listy, často ze sazenic již vyrůstají zárodky květů. Tyto odrůdy plodí i na šlahounech, které je ale nutné na oporu přichycovat (Super Star), ale přirozenější pro ně je splývavý růst (Frapendula, s vynikající chutí lesních jahod ). Kyprenie a odstraňovanie buriny Počas dozrievania a zberu plodov porasty jahôd mechanicky neošetrujeme. Vyššie jednoročné buriny vytrháme ručne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky