čtvrtek 15. června 2017

Grilovaná žebra

Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy. Jedno z nejlepších jídel připravených na grilu jsou vepřová nakládaná žebra. Nejlepší na přípravu je koupit celý kus vepřového boku ze kterého sundáme kůži a. Grilovaná žebra patří ke klasice grilování.


A stojí za to - strávit nějaký ten čas přípravou.

Odměnou vám budou skvělá žebírka vlastní výroby. Bezva tip pro grilovací sezónu – žebra s výtečnou grilovací omáčkou. Bohužel podniků, kde můžete ochutnat grilovaná žebra od začátku do konce je pomálu. Takže si pojďme ukázat, jak taková žebírka připravit doma ve vašem grilu.


Hovězí žebra , nejlépe masitá, dáme do hrnce s čistou vodou. Přidáme koření, sůl a žebra uvaříme téměř doměkka. Marinovaná žebra vložíme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 2°C nejméně hodinu a půl.

Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Podáváme s dobrým pečivem. Možností, jak připravit žebra , je opravdu nespočet. Na své si přijdou milovníci asijské kuchyně i zastánci tradičních a jednodušších receptů.


Ochutnejte jedinečná křidélka, žebra a kolena. Přijďte je ochutnat do klidného. Jejich chuti se skutečně nic nevyrovná. A i když jejich příprava zabere poměrně dost času, pustit se do ní musíte alespoň den předem, stojí to za to. V tomto receptu se nebude marinovat, nýbrž potírat, a to dosti pikantní omáčkou.


Jako první si maso opět omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Přišli jsme od řezníka a naše žebírka máme připravené tašce. Teď nás čeká průprava na grilovaná žebra. Navíc lze recept velice snadno obměňovat díky marinádě, kterou můžete připravit na sto způsobů podle chuti či akutálně dostupných surovin. Zde najdete recept na grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.


Uvařená žebra vyjmeme a necháme vychladnout. Po uvaření žebra přeskládejte na talíř nebo do mísy a ze všech stran bohatě pomašlujte BBQ omáčkou (ať už kupovanou a nebo domácí).

Takto mohou čekat opět i několik hodin nebo přes noc v chladu na venkovní grilování a nebo na dopékání v troubě. C a pečeme asi minut. Během té doby žebra podle potřeby podléváme.


Necháme v chladu uležet. Jestliže nemáme česnekovou sůl, utřeme česnek se solí a žebra potřeme čerstvou česnekovou směsí. Marinádu si připravíme z pár lžic. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně lahodná grilovaná žebra můžeme udělat i na našem zahradním grilu Weber. Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni.


Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Okořeníme solí, pepřem, česnekem.


Pro zvýšení intenzity chuti můžeme připravit z třeného česneku, chilli. Vepřová žebra odblaníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky