středa 28. června 2017

Jak sušit rajčata

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Yakuza Crow rund um die Uhr online kaufen. Chuť, barvu i mnoho cenných látek si naštěstí zachovávají i po tepelné úpravě.


Vyzkoušet můžete i sušení, které koncentruje chuť rajčat na maximum. Nejlepší volbou, jak skladovat sušená rajčata po delší dobu, je naložit je do oleje, nejlépe olivového.

Naskládejte je do sklenice a pro ještě lepší chuť můžete přidat různé bylinky nebo třeba česnek či feferonku, které lze sušit zároveň s rajčaty. Budou mít také intenzivnější chuť a aroma a konečný výsledek bude stát za to. V toto článku Vám ukážeme jak na to přineseme pár dobrých rad a tipů. V minulém článku jsme se věnovali plísni u rajčat, a tak není od věci u rajčat zůstat a říct si něco o mnohem příjemnější činnosti, jež se těchto sladkých plodů týká. To přináší opravdu skvělé možnosti vyrobit si doma opravdovou delikatesu se vším všudy.


Pokud takto upravená rajská jablíčka smícháte s na kostičky. Sušená rajčata v oleji jsou opravdovou pochoutkou, nerozlučně patřící k italské kuchyni. Bohužel, mě recept zklamal.


Jak sušit rajčata recepty, které budete milovat.

Pokud zůstanou větší kusy, budou se sušit déle. Zkoušel jsem sušit na slunci a funguje to celkem slušně. Ideální je slunný den s mírně pofukujícím větrem. Přímé slunce rajčata solidně ohřeje. Sušit můžete tresku, platýse, okouna, sledě, kanice nebo plotici.


Pak ryby důkladně opláchněte a rozložte na prkénko. Obalte kořenící směsí, naskládejte do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice na 6-hodin. Vyjměte ryby z lednice a oklepejte přebytečné koření.


Vy si ji můžete snadno připravit doma v sušiče na ovoce a zeleninu. Po usušení je lze dále zpracovat a naložit třeba do olivového oleje společně s vlašskými ořechy či bylinkami. Takto usušená rajčata najdou své využití především v zimních měsících. Saláty, plněné papriky, zapečená plněná rajčata , pikantní pomazánky, polévky, omáčky – všechno už jste zkusili?


Pak nezbývá než zpracovat rajčata a papriky pro pozdější použití. Věděli jste napříkla že i papriky se dají sušit ? A poradíme vám také, jak zeleninu správně zamrazit. Koneckonců, ne každá hosteska má takovou adaptaci.


Ale pokud jste vášnivý zahradník a každý. Je nutné dostatečně špejlí vyhnat veškerý vzduch z plně zalité sklenice olivovým olejem. Pokud tak neučiníte, vlivem vzduchu se vám celá sklenice zkazí !

Zastříkněte je olejem a balzamikem, posypte cukrem, česnekem a veškerým tymiánem. Pečte minimálně hodiny. Nabízíme výkonnou sušičku, která Vám umožní sušit nejrůznější ovoce i zeleninu, tak aby neztratilo svou chuť. Sušení rajčat v sušičce je velmi jednoduché.


Nejvhodnější k sušení jsou rajčata masitá. Plody před sušením omyjeme, osušíme a zbavíme stopek. Poté je rozkrájíme na půlky nebo na čtvrtky. Někdo je zbaví dužiny se semínky, urychlí se tak proces sušení.


Cherry rajčátka můžeme sušit celá. Osušíme na papírové utěrce a naskládáme na plata sušičky. Půlky rajčátek řeznou plochou nahoru. Rajčata nakrájíme na plátky max.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky