čtvrtek 29. června 2017

Živý plot z buku

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

V sobotu jsme za pomoci dalších členů rodiny zasázeli živý plot z buků, celých metrů. Koupili jsme si metr vysoké sazenice od zahradnict. Neviděla jsem živý plot z buku , ale buky jsou mou slabostí, určitě bych je dala. A ty podzimní barvy, těch na listech uvidíte daleko víc než žlutou a červenou. Barevně se jim nic nevyrovná, tolik druhů barevných odstínů jsem na žádném, u nás rostoucím stromu neviděla.


Pro živý plot ho vysazujeme do sponu přibližně cm. Plot z buku stříháme na výšku – metrů, poprvé v červnu až červenci, podruhé v březnu. Roční nárůst představuje asi cm.

Před začátkem výsadbových prací bychom si měli rozvážit, jak má zamýšlený živý plot vypadat a nezapomenout přihlédnout k místním poměrům. Jana Sramcikova Láskou ke květinám jsem oplývala už jako malá – to když jsem je s něžností, dvouletému děcku vlastní, vytahovala z květináčů a „vařila“ z nich večeři. Ploty z některých druhů thújí nebo cypříšků se nemusejí stříhat, krásné jsou ploty z jedlí nebo smrků, velmi pěkný je střihaný plot je z tisu. Dále jsou krásné živé ploty z habru, buku nebo zimostrázu. Buk oproti habru si nechá méně líbit.


Po sestříhání tolik nevětví. Mám plot cca 1dlouhý převážně z habrů. Občas se mi tam nějaký buk připletl. Například pokud chcete váš třímetrový živý plot seříznout na polovic. Velké rány do kmene ale raději namažte antibakteriální mastí , aby kmeny neuhnily.


Velikost živého plotu začíná u nízkého plůtku po kolena a končí u vysoké stěny z tújí, vytvářejících závětrné a intimní zákoutí. Přitom působí mnohem přirozeněji než umělý plot a lze jím částečně nebo časem úplně nahradit drátěný plot nebo zeď. Bei Wer liefert was Plot für Ihren Betrieb! Víte, že živý plot z listnáčů se dá průběžně zmlazovat řezem, znova zhoustne a bude vypadat skvěle, kdežto proschlý jehličnatý plot (kromě tisu) už nikdo do krásy neprobere? Někdy však mám pocit, jako by nic jiného než túje a cypříšky neexistovalo, tak moc se u nás používají.


Mám na zahradě živý plot z buku. Na listech se objevily podivné útvary, o kterých nic nevím. Tento živý plot z buku s červenou a zelenou barvou listů je jedinečný.

Má stejné vlastnosti jako obyčejný buk lesní, liší. Vybíráme nůžky na živý plot 10. Každý, kdo viděl známou scénu z filmu Hej Rup , kde Voskovec s Werichem stříhají dlouhý živý plot , přemýšlí, jaká to musela být práce. Nedávno jsem viděl živý plot z buku a velmi mě zaujal. A myslíte si, že by habrovo- bukový plot přežil výsadbu pod obrovským javorem?


Na zimu se listy zbarvují do téměř hnědé barvy, ale zůstávají na keři, čímž. Já bych doporučila třeba živý plot z buku. Zahradní architektura pracuje s celou řadou vegetačních prvků, které mohou na pozemku plnit různé funkce. Mezi ty nejvšestrannější prvky bezpochyby. Vypěstujte živý plot z habru.


Habr se řadí mezi listnaté stromy a většina z vás ho jistě velmi dobře zná. Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu). Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte živý plot z habrů, jak dlouho vám rostl, a jestli jste ho náhodou s něčím nekombinovali, protože my máme stěnu zahrady dlouhou cca metrů o nevím, jak by takhle dlouhá masa habrů vypadala.


K venkovským stavením a chalupám (a samozřejmě nejen k nim) se hodí živé ploty z domácích dřevin, tedy například z tisu červeného, habru obecného, buku lesního, hlohu jednosemenného, ptačího zobu obecného, kaliny obecné nebo javoru babyky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky