úterý 27. června 2017

Květnatá louka

SLUNOVRAT květnatá louka do sucha pro náročné Hmotnost: 0. Květnaté louky je radost pro naše oči a srdce díky své rozmanitosti, pro hmyz všech druhů a velikostí, drobné živočichy a půdní organismy. V místech, kde není velký pohyb lidí, bych po vzoru jiných měst (např. Ostrava, České Budějovice, Frýdek Místek) ráda viděla rozkvetlou louku popř.


Trávy zpevňují půdu na povrchu a zvyšují její únosnost. Jsou ale poměrně agresivní v růstu – mají rychlý počáteční vývoj a zabírají hodně místa.

Louka rozzářená květy je pro oko přitažlivější než zelený trávník. Podle typu louky se nám nabízí od jara do podzimu pohled na nejrůznější pestré. Travní osivo pro zakládání luk, zahradních trávníků, hřišť, pastvin aj.


Bílá louka je směs lučních květin a travin určená pro slunná stanoviště. Osivo obsahuje semena vybraných druhů rostlin, které kvetou drobnými bílými. Založte si květinovou louku. Pokud si nevíte tak docela rady nebo si z dětství mimo venkov nepamatujete, jak by měla vypadat ideální louka , vůbec nic se neděje.


Ačkoliv byly vždy šlechtické rody a duchovní, kteří si mohli dovolit lány dokonale.

Kvetoucí louka nejen pro včelky „V posledních letech kolem sebe pozoruji úbytek potravy pro včely, zejména pak v období odkvětu řepky. Květnatá louka není novým vynálezem ani ekologickým experimentem. Menší plochy lze mít jako přírodní záhony, větší plochy jako přirozená společenství bylin.


Stanoviště ani příliš suchá ani příliš vlhká. Trendem posledních let je zakládání květnatých luk, osivo se běžně prodává a tak je možné i na vlastní zahradě, s udržovaným trávníkem, umožnit si. Náročná péče o perfektní trávník spotřebuje spoustu času i energie. Možná není tak špatný nápad.


Vzpomínám si, jak jsem byla malá, u babičky kvetly louky a na nich kopretiny, zvonečky, petrklíče. Naší společnou myšlenkou je mít velkou květnatou louku. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. JAK VYPĚSTOVAT KVĚTNATOU LOUKU. Nabízí alternativu pro ty, kteří více.


Květinová louka je oblíbeným a na péči nenáročným travním osivem značky Kiepenkerl. Osivo vytváří překrásný trávník hrající všemi barvami. Příroda je fascinující organismus se schopností neustálé obnovy. Představíme-li si proces koloběhu od klíčení semen, růstu rostlin přes rozvíjení.


Na zálivku není louka náročná taktéž, vysoký podíl dvouděložných rostlin, které bychom v okrasném trávníku označili za zbytečný plevel.

Podívejte se na další nápady na téma Krásné zahrady. Chrání zem před erozí a je zdrojem přírodní rozmanitosti rostlin, živočichů i mikroorganismů. Moderní cesta v zeleni ve dveře oživí bydlení. Trávníky patří k dvorkům a zahradám už téměř neodmyslitelně. Odbor ŽP ve spolupráci s městem Moravské Budějovice dokončil záměr vytvořit v našem městě ukázkovou plochu květnaté louky.


Pozemek bývalého hřiště. Na vyvýšených záhonech, vysokých alespoň půl metru, mne láká především to, že si v budoucnu nebudu namáhat záda. A taky ochráním moji trošku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky