čtvrtek 29. června 2017

Pepřinec pěstování

V obchodě (hobby market, zahradnictví) zakoupený pepřinec doma postavte do polostínu (ne na přímé slunce) na místo, kde bude mít relativně stejnou teplotu po celý rok (stupňů Celsia), která v zimě neklesne pod stupňů Celsia. Umis ťujeme jej na hodně světlém. Tyto nenáročné rostliny jsou velmi oblíbené pro pěstování v našich domácnostech. Tato drobná rostlina patří mezi nejznámější z druhu Peperomia. Na svých červených řapících nese tmavozelené zvrásněné listy.


V zimě pestrobarevné formy pepřinců potřebují trochu více tepla než čistě zelené formy, to znamená pokojovou teplotu ne pod stupňů Celsia.

Do Velikonoc zbývá deset dní, je tedy nejvyšší čas pustit se do pěstování osení. Ozdobená miska se svěží zelenou travičkou totiž k svátkům jara rozhodně patří. Na stole nebo parapetu vytvoří vkusnou dekoraci. Poradíme vám, co a jak vysít, aby vám osení vzešlo včas.


Domovem této zajímavé rostliny jsou deštné pralesy Jižní Ameriky. Jsou to deset až dvacet centimetrů vysoké trsnaté rostliny, pěstované pro. Prvním členem vaší budoucí sbírky může.


Vyžaduje polostín či světlé místo , nesnese příliš plné slunce.

Přinášíme vám inspiraci na pokojové rostliny, které jsou velmi snadné na pěstování a zvládne to úplně každý. Množení pepřince – stonky snadno zakořeňují v zemině bohaté na humus. Přemýšlíte, jaké pokojové rostliny by mohly zkrášlit váš byt? Možná byste mohli vsadit na pepřince (Peperomia).


Neohromí vás sice ani pestrými květy, ani svou velikostí - za. Pepřinec – Peperomia, Hnojení a substrát. Před další zálivkou by měla vrchní vrstva zeminy opět vyschnout.


Během doby růstu přidávejte dvakrát měsíčně do vody trochu hnojiva. Rostlina dobře roste na teplých stanovištích při - °C, v zimě by teplota neměla být nižší než °C. Přesto se jim bude nejlépe dařit tam, kde není průvan a panuje relativně stálá teplota – v létě okolo °C, v zimě o něco nižší, maximálně však °C. Patří do čeledi pepřovníkovitých (Piperaceae) s velkým množstvím druhů v různých velikostech a barvách. Mnoho těchto druhů pepřovníkovitých roste na stromech.


Do této čeledi patří také pepřovník černý (Piper nigrum). Když si s rostlinou Peperomia ferreyrae pěstitel trochu vyhraje, jeho pepřinec bude nádherný a šťastný, jak hlásá holandská cedulka, zapíchnutá v květináčích. Holanďané měli už kdoví po kolikáté při výběru komerčně i pěstitelsky zajímavé rostliny šťastnou ruku. Použití pepřinců je přímo úměrné jejich ekologii.


Můžeme je pěstovat v květináčích, lze je využít při osazování demižonů, při. Světlé místo až polostín (čím barevnější kultivar, tím světlejší místo).

Teplota celoročně pokojová. Tipy na nejlepší výsledky pěstování Chcete-li dosáhnout krásných, dobře zbarvených a dostatečně velkých listů, potom je základní podmínkou dostatek světla, nejlépe z nepřímého slunečního svitu. Peperomia obtusifolia, česky pepřinec je nenáročná pokojová rostlina, kvete zajímavými zelenými tyčinkami. Velmi dobře zvládá i sucho a nemá ráda přelévání.


Každá kokedama pepřinec je ručně vyrobená a každý kus je originál. Rostlinný materiál je také značně variabilní, tak je třeba počítat s tím, že každá kokedama je trochu jiná a foto je tedy ilustrační. Eukalyptus určitě pěstujte jako pokojovou rostlinu , která však miluje letnění a na podzim je dobré ji před zazimováním radikálně seříznout. Pěstování není příliš náročné a rychlý růst vás překvapí.


Eukalypty jsou pověstné svěží a léčivou vůní svých listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky