pátek 30. června 2017

Kytky na balkon

Chcete okouzlit nejen rozkvetlým balkonem, ale celou zahradou? Je-li orientovaná na slunečné strany, zasaďte sem bougenvilleu lepkavou. Je to keř, který dorůstá do výšky metr až dva a má výrazné červené, oranžové, fialové či růžové listeny.


Pozor ale na ostny, ať se o ně nezraníte. Ještě než začnete s osazováním truhlíků, je třeba si rozmyslet, na jaké místo chceme květiny umístit.

Zda se jedná o balkon otočený na jižní stranu, kde slunce pálí celý den, nebo jde o balkon severní, který je po většinu dne v polostínu či úplném stínu. Chcete-li na straně používat všechny funkce neomezeně, prosím povolte používání cookies a obnovte stránku. Web vyžaduje Javascript pro správné zobrazení obsahu a funkcí. Prosím aktivujte ho v nastavení prohlížeče a obnovte stránk.


Květiny na jižní balkón si slunce a vedro užívají. U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny. Sázkou na jistotu je výběr květin, které přímé slunce a žár milují.


Kromě jižní strany se jim dobře bude dařit i na balkónech orientovaných na zápa kde jsou pro rostliny obdobné podmínky.

Vážení zákazníci, nabízíme vám široký sortiment balkonových květin a letniček z vlastní produkce pro výsadbu do truhlíků, závěsných košů a na. Samozřejmě nejlépe na tom budou ti, kdo mají k dipozici velký světlý balkon , verandu, zimní zahradu nebo pergolu. Tady prakticky nejsme ve výběru vhodných balkonových rostlin limitování a můžeme zde vytvořit nádherné a velké trsy kvetoucích rostlin v dostatečně velkých nádobách a truhlících. V posledních letech se velmi zlepšila i dostupnost vhodných nádob a. Zapomeňte na útok na lékárnu a hromady kapesníků a zkuste to přírodní cestou. Vypěstujte si doma rýmovník - bylinu, která je nenáročná na udržování a pomůže vám posílit imunitu.


Výběr rostlin, nábytek a tipy pro zahradničení na balkoně se dozvíte v tématu tipů pro balkónovou zahradu od HORNBACH. Nebo čekáte na aktuální nabídku a květiny pro svůj balkon nebo terasu si vyberete až podle toho, co bude k mání? Osázejte květináče pestrými kytkami. Zavěste je na balkón pomocí držáku na květináče. Nechte kytky vyniknou ve stojanu u vás doma.


Je to čas i pro umístění truhlíků na balkon a přesunutí muškátů. Přesně podle vašeho gusta! Očistí se, prokypří se půda, která se bude v následujícíh týdnech lehce přihnojovat. Světlé místo, pravidelný přísun vody a malé množství hnojiva se podílí n. Prozkoumejte nástěnku „ kytky balkon “ uživatele Anna Huliciusová na Pinterestu.


Podívejte se na další nápady na téma Korn, Garten a Bylinková zahrada.

Balkon nebo terasa jsou si podobné. Okrasné rostliny, letničky i trvalky najdou ale místo nejen na balkonech a okenních parapetech, ale i za terasách, zimních zahradách nebo malých předzahrádkách před domem. Vždyť právě proto jsou terasy a velké balkony tak oblébené – dá se na nich trávit příjemně volný čas. Výhody zahrádky v květináčích Na druhou stranu jsou rostliny odkázány na omezený prostor nádob, proto je třeba důsledně plnit jejich potřeby na zálivku a výživu. Na mělké balkony a lodžie se ale hodí malé stolky se šířkou nebo průměrem centimetrů a lehčí stohovatelné nebo skládací sedačky, které se dají zavěsit na stěnu v případě, že potřebujete pověsit prádlo či uklidit podlahu.


Do stínu a na okna a balkony orientované na sever se hodí třeba netýkavky, fuchsie, malé begonie s vláknitými kořeny nebo hlíznaté druhy, kapradiny, hosty, břečťan, bacopa, balzamína, lobelky. Rostliny pro balkon a nádoby jsou letničky, trvalky i okrasné keře, jimiž lze osadit nádoby na terasách, lodžiích a balkonech. Jsou ozdobné listem, pestrými květy a mnohdy i krásnou vůní.


Na zimu je potřeba přenést je do nemrznoucích prostor. Máte balkon, na který svítí plné slunce, a líbí se vám, když ho zdobí krásné květiny plné života, a ne ty, jež uvadají, opadávají a nerostou? Pak je potřeba se o kytičky správně starat a hlavně vybrat ty, které mají slunce rády. A věřte, že jich na výběr nemáte málo.


Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně. Světlá místa prohřívá sluníčko dopoledne a nanejvýš ještě krátce po poledni. Oproti tomu severní stanoviště se nacházejí ve stínu nebo v polostínu.


U zastřešených jižních, východních nebo západních balkonů je množství světla podobné, teplota však vyšší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky