pondělí 19. června 2017

Fazole po bretaňsku

Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. Tématické fráze: bílé fazole po bretaňsku fazole na husto bretoňské fazole fazole v konzerv ě recepty fazole z konzervy fazole z konzervy fazole nahusto recepty fazole na husto fazole recepty fazole z konzervy recept recept fazole z konzervy fazo.


Předem namočené fazole uvaříme. Na sádle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou s paprikou, okořeníme, zalijeme vodou z fazolí.

Rozšleháme a dobře povaříme. Do hotové omáčky vrátíme scezené fazole, ochutíme česnekem utřeným se solí a podle chuti okyselíme a přisladíme. Zavařování (sterilace) masa … maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové.


Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Fazole po bretaňsku je opravdu název polského jídla. Možná je více jídel se stejným názvem, ale jedno je právě to typicky polské - najdete ho ve všech polských kuchařkách.


Vyberte si ze stovek receptů na řízky po bretaňsku , které se vám budou snadno a rychle vařit.

POSTUP PŘÍPRAVY Dělávám od oka, ale zkušené hospodyňky si přizpůsobí množství počtu strávníků. Přidáme k vařící se fazoli. Vaříme dokud fazole nebude měkká. Na oleji zbylém z osmažení cibule a klobásy osmahneme také trochu mouky, kterou na konci vaření fazole vmícháme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme a oloupeme.


Dochutíme solí a pepřem. Nakrájíme je na kostičky. Namočit fazole na 2h (záleží na jejich tvrdosti, klidně přes noc), nechat okapat. Výhodou je trvanlivost a snadná příprava, stačí je ohřát na ohni.


Tvoří důležitou složku potravin mnoha národních kuchyní. Třeba Brazilci si svůj jídelníček bez fazolí téměř nedokáží představit. Fazole jsou i součástí brazilského národního pokrmu zvaného feijoáda. Fazole namočíme na hodiny a pak je vaříme ve stejné vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme.


Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku.

Najdete tu české a světové recepty, diskuze o vaření a pečení nebo fotky přímo z kuchyně. Tento pin objevil(a) Linda Kundrátová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Po minutách dušení (voda se nepřilévá) přidejte rajský protlak, po dalších minutách přidejte feferonku a přilijte červené víno. Nechte přejít varem a přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka. Zamíchejte, prohřejte, zkontrolujte, zda jsou lusky měkké a podávejte. Tématické fráze: fazolový guláš s vepřovým masem fazole recepty fazolový guláš s uzenym masem tmavé fazole bretaňské fazole s uzeninou bolonske fazole fazole s volskym okem fazolky po bretaňsku fazole s uzeninou červené fazole recept recepty na tmavé fazole červené fazole s uzeninou bretanské fazole recept fazole fasole s uzeným rychlovky s uzeným masem tmavé fazole. Večer namočíme fazole a ráno je uvaříme v téže vodě do měkka.


Na oleji si osmahneme cibulku, přidáme klobásu a nakonec sterilovaná rajčata. Dnešní recept je inspirací na dobrou večeři či rychlý oběd. Fazoli namočíme na přinejmenším hodiny a pak ji vaříme ve stejné vodě. Vojenské konzervy nabízí možnost, jak se najíst v jakýchkoliv podmínkách bez nutnosti dalšího vybavení.


Pokud máte k dispozici oheň, stačí je. Hráškovo-mrkvová polévka. Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou. Cizrnová polévka s jehněčím masem. Můžete použít jakoukoli luštěninu, se vším tato kombinace chutná skvěle.


Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky