pondělí 28. března 2016

Čemeřice bílá

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Helleborus) je rod rostlin z čeledi pryskyřníkovitých. S výjimkou dvou druhů je původním domovem všech čemeřic Evropa. Dříve než sněženky i bledule se totiž pod ochranou keřů objeví nádherný bílý květ čemeřice černé nebo zelenkavý, na vnější straně purpurový.


Nabízíme ucelený výběr umělých květin pro každou příležitost.

V naší nabídce naleznete řezané květiny, kytice, zelené i kvetoucí, popínavé. Křížením vzniklo mnoho zajímavých hybridů s květy temně růžovými, panašovanými a podobně. Dekorační umělá květina, bílá orchidej. Kvete od února až do května. Celková délka cca cm.


Květy až 9cm velké se vyznačují širokou škálou barev od nazelenalé, odstíny bílé, starorůžové až po fialovou a purpurově červenou. Sázíme na stinné vlhké místo. Květy jsou často s kresbou nebo tečkováním.


Jelikož jsou zvyklé na nízké teploty, kvetou od prosince do března a vítaným způsobem naruší vzhled bílé zahrady.

Dejte jim prostor a čas. Když si tedy koupíte sazenici v zahradnictví, musíte jí poskytnout. Celá rostlina je silně jedovatá.


Vyžaduje hlubokou, dobře propustnou, avšak ne suchou, zásaditou půdu bohatou na organickou složku a polostín. Vhodná do trvalkových záhonů. Velmi vděčná je za stanoviště ve vápnité, jílovité půdě, na polostinném místě v zahradě. Tato vzpřímená, stálezelená trvalka dosahuje výšky cca cm. Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.


Kromě čemeřice černé můžeme v našich zahrádkách najít také čemeřici zelenou nebo nachovou, občas se vyskytne rovněž čemeřice smrdutá či východní a nejrůznější kříženci. Trvalka vhodná pro stín až polostín. Nejlépe rostou v humózní přiměřeně vlhké půdě. Kvetou velmi brzo z jara – březen.


Tento zahradnicky nejoblíbenější druh nasazuje poupata už na podzim a rozkvétá často už za teplé zimy. Kuhové až oválné skvrny na listech, pozdějí zasychání až úplně odumření listu Po celý rok, zejména v zimě a na jaře Pravidelný postřik fungicidem Odstranění a spálení napadených listů Strupovitost jádrovin (Venturia). U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a. Hammamelis nebo-li vilín.


Bílá čemeřice už kvete asi měsíc. Nenašli jste na Simiře přesně to, co potřebujete?

Zadejte si konkrétní poptávku. Jako jedna z mála byla totiž vhodná k pěstování v chladném zimním období a její květy v barvách růžové, nachové nebo čistě bílé, se objevovaly ve sněhu již od prosince. Přeji krásné jarní dny - nezapomeňte ostříhat komule davidovy, kuželovité hortenzie (hydrangea paniculata), ořechoplodce, vistárii a pomalu ostříhat seschlé trvalky z minulého roku. Na stvolu najdete květy.


Vajgelie bílá (Weigela florida) opadavý listnatý keř, vhodný do volně rostlých smíšených živých plotů i do trávníku jako solitéra. Lze jej stříhat podle potřeby. A tak se z čemeřice vyráběly amulety, které chránily člověka před melancholií a lidmi posedlými duchy, vykuřovadla, která umožňovala podmanit si zlé mocnosti nebo dostat se nepozorovaně kam chcete. Na prášek rozdrcený kořen byl prostředkem lidové magie a odvar z kořene se používal proti střevním parazitům. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce.


Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Milujete květiny, ale vždy se vám pohne srdce, když vidíte, jak uvadají a vy je musíte vyhodit do koše? Běžte na to jinak a pořiďte si umělé květiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky