středa 30. března 2016

Estragon sazenice

Nať podporuje chuť k jídlu, trávení a látkovou výměnu. Vyniká silným aroma, vhodný k přípravě aromatických octů a do salátů. Napomáhá správnému trávení.


Pěstujeme jej na slunném stanovišti, v lehké. Kustovnice čínská je považována za jednu z nejcennějších plodin na zemi.

Jaké potraviny obsahuje? Dařit se jí bude v dobře propustné a humózní půdě, která by měla být hlinitá. Jestliže si domů přinesete sazenice , zajistíte si rychlejší růst. Estragon můžete pěstovat ze semen nebo sazenic.


Ty se vysazují do záhonu nebo do květináče přibližně v polovině května. Pokud ho chcete množit, budete potřebovat semen. Není estragon jako estragon !

Toto je PRAVÝ francouzský estragon. Die enthaltenen Mengen sind jedoch so gering, dass sie pharmakologisch nicht relevant sind. Vermehrung: Die Vermehrung erfolgt durch Wurzelteilung im Frühjahr und Ableger nehmen im Sommer.


Pokud se používá jako čaj, má uklidňující vlastnosti a používá se jako léčba hyperaktivity. Bylinkáři použijí bylinku jako pomoc při trávení díky své schopnosti štěpit živočišné tuky a bílkoviny. Má být užitečný při léčbě bolesti revmatoidní a artritické léčby. Rostliny ponecháváme na stanovišti asi roky.


Jsou mrazuvzdorné do –stupňů. Pelyněk estragon francouzský Pfefferkorn (Artemisia dracunculus). POPISY SORTIMENTU zeleniny bylinek kv tin SEMO a. Sazenice léčivých bylin. Mrazuvzdornost do - 28°C. Je to polodřevnatý keřík, jehož listy jsou typické mírně hořkou, nasládlou a pikantní vůní.


Pěstovat jej můžeme na okenním parapetu i na zahrádce. Koření vhodné do majonéz, mariná nádivek, omelet a pro nakládání zeleniny. Je také vhodný pro různé rybí pokrmy a polévky.

Hodí se také jako přísada do horčice a dressingu. Vyčistí a protáhne žaludek, žlučník, střeva a dokonce i cévy a pro své specifické antibakteriální a imunomodulační účinky je v Číně považován za lék na záněty střev. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.


Droga významně podporuje tvorbu žluči, působí mírně močopudně, zvyšuje chuť k jídlu. Má i prokazatelný antisklerotický vliv. Tlumí bolesti při poruchách trávení. V dávných dobách lidé věřili, že je estragon vzácnou bylinkou, která pomáhá při uštknutí hadem.


Využívá se k aromatizaci vinného octa snítkem rostliny nebo ke konzervaci většího množství estragonových listů v octě. Takto uchovaný estragon můžeme využít do sýrů, obložených chlebíčků atd. K pokrmům se přidává na poslední chvíli, jinak tepelnou úpravou ztrácí chuť.


Nabízím sazenice révy vinné, odrůda Dornfelder, stolní modré.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky