čtvrtek 31. března 2016

Kozinec blanitý pěstování

Kozinec blanitý, latinsky a stragalus membranaceus. Po tisíciletí Číňané užívají tuto rostlinu jako prostředek podporující zvýšení imunity, zvláště u mladých lidí. Jako doplněk stravy může zdárně konkurovat mnoha multivitaminovým a minerálním přípravkům , sám totiž obsahuje mnoho standardních látek (aminokyseliny,…), stopových prvků i látek specifických (více v sekci chemické složení). Je to povzbuzující lék,který se může každý den přidávat k běžnému jídlu. Pěstování : Není náročný,ale lépe prospívá v mírně kyselé a lehčí půdě.


Dalším pojmenováním této významné léčivé byliny je Milk vetch – posilovač tvorby mléka u koz.

Vhodné jsou mírné kyselé a lehčí půdy. Kořen můžete sklízet na jaře (je mrazuvzdorný), na podzim nebo po příchodu prvních mrazíků. Víceletá bylina z čeledi bobovitých. Pochází z Číny, Mongolska, Zabajkalí, kde roste v písečných přesypech a řídkých dubových lesích.


Jsou to byliny se zpeřenými listy a různě zbarvenými motýlovitými květy v hroznech. V České republice se vyskytuje celkem druhů, nejběžnější je kozinec sladkolistý. Pěstování: Před vysetím je třeba semena namočit na -hodin do teplé vody (- °C).


Lodyha je vystoupavá až popínavá, poléhavá, větvená a lysá nebo přitiskle chlupatá.

Všechny byliny se přidávají stejným dílem a podávají jako nálev. Hlavně se ale osvědčuje jako mírné geriatrikum, právě pro schopnost posilovat i psychickou kondici. Místy se osvědčuje podávání formou bylinného balzámu, která má zpravidla vyšší účinek.


Stonek je asi metr vysoký, hranatý, palisty blanité, trojúhelníkovité a zašpičatělé, listy lichozpeřené, s - jařmy, lístky celokrajné a hrotité. Posiluje imunitu a pomáhá při onemocnění srdce. Už před tisíci lety si lidé všimli léčivých a povzbuzujících účinků listů této dřeviny. Stovky druhů semen a různých odrůd cibulovin. Vše skladem, odesíláme nejpozději zítra.


Z rostliny se sbírá kořen, který dorůstá až metrové délky. Z trhlin kořenů vytéká klovatina bez chuti a vůně, která tuhne a je známa jako “tragant”. Teplý čaj z koreňa kozinca pite – krát denne. Autor: Antti Bilund – Vlastní dílo, CC BY-SA 3. Podporuje imunitní systém. Informace o pěstování dřevodníků a rostliňáků.


Pěstitelské forum, kalendář pěstování , bezplatná inzerce pěstitelských potřeb, aktuální zahradní. Nielenže posilňujú už oslabené orgány a postihnuté cievy , navyše preventívne odďaľuje budúce ochorenie tejto sústavy. Ty přispívají k neutralizaci volných radikálů v těle.


Pozitivní jsou účinky kozince na kardiovaskulární systém.

Normalizuje krevní tlak, krevní oběh a udržuje cévy zdravé. Tento čaj viete použiť pri zdravotných problémoch vyššie vypísaných v vplyvoch na zdravie. Potrebujete: ČL sušeného koreňa kozinca blanitého, deci vody. Do menšieho hrnca dajte kozinec a vodu.


Tento odvar varte po zovretí približne minút a potom vypnite. Potom odvar sceďte a môžete teplý piť. Má primární účinek především na imunitní systém , odporuje přirozenou obranyschopnost a odolnost organismu. Patří do čeledi bobovitých a má modré motýlovité květy.


Centrum bylin nabízí velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné čaje, bylinné kapky, bylinné kapsle, rostlinné oleje, přírodní kosmetiku. Chcete-li se o bylince či pupenu dozvědět více, poslouží vám jako zdroj informací herbář, kde se dozvíte vše o působení na lidský organismus.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky