pondělí 28. března 2016

Mango pěstování doma

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Jinak cca za čtrnáct dní bude update jak mango vyrostlo a po neurčité době i jeho roubování. Taky mi klidně piště, co mám zkusit vypěstovat, vezmu to jako výzvu.


Nejvhodnější pro pěstování doma jsou trpasličí odrůdy manga, získané metodou roubování. Pokud se dodržují všechna pravidla péče, první ovoce se může objevit na takových stromech za rok.

Je však žádoucí řídit vývoj koruny mladých rostlin, a ne dát jim ovoce, dokud nejsou silnější. V prvním roce plodu je lepší nechat minimum ovoce, aby se zabránilo. Mango má rádo teplo a světlo. Po celý rok potřebuje dostatek světla a zejména v létě mangu prospívá plné oslunění a snáší i prudké sluneční záření. Starší mangovníky vydrží kratší pokles teploty ke 2°C.


Květy a malé plody však může poškodit již pokles teploty pod 18°C. Rostlinka mango je sama o sobě velice pěkný okrasný prvek.

A záleží jen na vás, jestli bude zdobit vaši zahradu, nebo obývák. Pravdou ale je, že bychom tento stromek měli pěstovat v květináči, jelikož zimu na zahradě by mango nemuselo zvládnout. Přeci jen patří do složky exotického ovoce. Jak pěstovat mango z pecky krok za krokem.


Také u manga, stejně jako v případě pěstování ananasu a jiných exotických plodin, vše začíná nákupem plodu. Ideálním místem pro pěstování mangovníku je vytápěný skleník s možností přisvěcování. Avokádo z pecky plodí až po letech. Při správném pěstování mohou stromečky nést ovoce, a to i při pěstování doma v květináči.


Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se Vám při pěstování budou jistě hodit. Pokud si mango vybíráte v obchodě, měli byste sáhnout po plodu se žlutočervenou slupkou, která je známkou zralého ovoce. Pokud je slupka z větší části zelená, je mango obvykle nedozrálé a je dobré ho doma ještě nechat při pokojové teplotě trochu dozrát. Zralé mango má žlutočervenou slupku a kolem plochého semene je velmi lahodná, měkká žlutooranžová dužnina.


Takže platí, že mango, které vám nabízejí v obchodech a má slupku z větší části zelenou, je většinou nedozrálé. Nejlépe je ho nechat dozrát při pokojové teplotě. Mám doma pecku Mám za a chtěla bych z ní rostlinku.

Děkuji za odpověď Nováková. Když jsem zasadila celou pecku, tak mi nic nevyrostlo a tak jsem vyloupla jádro z pecky a protože mi nebylo jasné co má být nahoře a co dole, tak jsem jádro zasadila na plocho. S tou vodou je to pravda,když jsem odjela na několik dní z domu, tak předcházející mango uschlo. Ideální je pěstování bylinek na zahradě, ale pokud máte jen balkon, nevadí, se skvělým praktickým návodem to zvládnete hravě. Klidně i pěstování bylinek v bytě.


Pěstováním marihuany doma se nevystavujete takovému riziku jako při pěstování konopí na zahradě či na balkóně před zraky zvědavých sousedů avšak i pěstování doma má své nevýhody. V dnešní době je už v obchodech docela běžně k sehnání. Pokud jste si ho koupili, určitě nevyhazujte pecku do koše - dá se z ní vypěstovat nádherný mangovník. Jenže vy jste raději doma a věnujete se stereotypním úkolům, takže za chvíli to bude u vás bude vypadat jako v klícce. Na druhou stranu vás úklid a podobné činnosti velice uklidňují.


Vybíráme z obsahu: Pěstování avokáda doma Pro pěstování avokáda doma nepotřebujete žádné speciální podmínky. Krevetový salát s avokádem a mangem. Nejsem žádný odborník na pěstování a tohle jsou jen postřehy, které doma máme :-)) Hodně štěstí při pěstování a budu ráda když zašlete fotečky jak pěstování jde vám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky