pátek 25. března 2016

Krtonožka

Tento rod obsahuje přes druhů, z nichž v ČR žije krtonožka. Dospělá krtonožka sežere vše, nač přijde, od. Krtonôžka sa živí drobnejším hmyzom, ale predovšetkým koreňmi rastlín, listami či samotnými plodmi. Ide o okrídlený hmyz, ktorý lieta hlavne v noci. Do té doby dokáže způsobit značné škody ať již požíráním klíčících semen, kořínků sadby nebo i vzrostlých rostlin.


Nejvíc škodí v pařeništích, fóliových krytech a sklenících.

Dokáže však poplenit zeleninové záhony i části. Najdeme ji na březích vodních toků a nádrží, na zahradách apod. Využijte náš jedinečný filtr pro vyhledávání svého škůdce a přípravku, který Vám pomůže se ho zbavit.


Krtonožka je vlhkomilný druh, žije v podzemních chodbách. Potřebuje je k tomu, aby mohla. Po rusky medvidka, nemecky Europäische Maulwurfsgrille po česky krtonožka obecní, v angličtine european mole cricket. V každom prípade ide o toho istého tvora. Ako sa proti nemu brániť?


Obrana je trochu komplikovaná.

Ak totiž v záhrade preukázateľne ničí rastlinám korene a vädnú, treba zakročiť. Chemicky je možné zakročiť prípravkom Diazinon, ktorý sa pokladá k. Politika, ekonomika, šport, novinky o celebritách a prominentoch - len zaujímavé správy. Počasie, TV program, horoskopy, hry a zábava.


Naši čitatelia sa podelili o svoje tipy a skúsenosti v boji s medvedíkom obyčajným. Rozrývají půdu blízko pod povrchem, nad budovaným hnízdem překusují podzemní části rostlin. Webovská prezentace organizace Ekologický institu Veronica zabývající se ekologií, ochranou přírody a krajiny, ekologickým zemědělstvím, ekologickým. Je pokryta hustými chlupy a má velké přední nohy podobné krtčím kvůli kterým dostala své jméno. Pohľad na tento desný hmyz prechádzajúci sa po záhrade, zamrazí asi každého záhradkára.


Ak stretnete medvedíka v záhrade, je dosť možné že už máte o. Jakýkoliv boj krtonožkou je předem prohraný. Je totiž dokonale uzpůsobena k životu pod zemí a má ukrutnou chuť k jídlu. Zdravim vsetkych krtonozkarov, nedavno som riesil podobny problem, v zahrade sa nam objavil tento chutny tvor priamo v zahone jahod pod ciernou foliou. Gryllotalpa gryllotalpa. Spolu se hlasitými kobylkami, cvrčky, sarančaty patří i krtonožka k „zvukovému“ rovnokřídlému hmyzu – je mezi nimi největší, nejtěžší a také.


Překlad latinského názvu „Cvrčkokrtek“ má s krtkem pouze společný způsob života, většinou pod zemí. Ale zase, musí to být dobře živený kompost. Ale nie nadavat na medvedika nema vyznam.


Ku nam to do zahradkarskej oblasti doniesli pred rokmi s kravskym hnojom.

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Pan Mirek Štrunc nám poslal obrázek krtonožky. Možná by se někdo z vás také rád se svým malinkým sousedem žijícím většinou v podzemí trošku seznámil.


Vyskytují se zpravidla jen na některých trávnících. Jsou to malé drobné hnědé houby. Zdá sa, že dospelé jedince majú ešte viac životov ako mačka a málokto nájde spôsob, ako. Fotbal je doma na EuroFotbal.


Zprávy, výsledky a fotbalové statistiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky