úterý 29. března 2016

Jak pestovat frezie

Nejsou mrazuvzdorné, proto je vhodné frézie sázet po ledových mužích. Pochádzajú z južnej Afriky. Patří mezi oblíbené výrazně vonící květiny vhodné k řezu.


Frézie – voňavá nádhera. Květiny tvoří neodmyslitelnou součást našeho života.

Neustále jej obohacují rozmanitostí svých barev a tvarů. Květinami lze nejen vyzdobit byt, ale je i možné vyjádřit různost lidských osobností, které v domácnosti žijí. Vybíráme květiny k sušení. Vonné rostliny – přírodní rostlinné parfémy.


Dále zde naleznete další zajímavá související tém. Můžu si v květináči na balkoně zasadit jabloň? Petržele pěstujeme podobně jako mrkev, proto můžeme použít techniku pěstování „na hrůbky“ stejně jako u mrkve.

Které je třeba si předpěstovat, jak je sklízet a sušit? Mezi květiny k sušení řadíme všechny druhy, jejichž nadzemní část je možné usušit a používat k dekoračním účelům. Jak co pěstovat, Narcisy. Usušit můžeme sice cokoliv, ale jen květiny speciálně k sušení určené přinesou očekávaný výsledek. Cibulky jarních cibulovin můžeme sázet např.


Určitým úskalím tohoto způsobu vysazování cibulí je nebezpečí, že jamku kolíkem uděláme příliš úzkou a pod vloženou cibulkou zůstane prostor vyplněný vzduchem. Po objevení klíčku přistoupíme k zakořenění hlízy. Než získá svou charakteristickou podobu a bohaté kvetení, bude jí to trvat tři roky. Protože hlízy není nutné na zimu vyrývat, můžete zvolit dvojí způsob vysazování: Pokud je ponecháte na jednom místě více let (mimochodem jedině tak bohatěji pokvetou), sázejte hlízy do hloubky 12–15.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Uchovávejte cibuloviny na chladném (ne teplejším než ° C), suchém a tmavém místě a zajistěte dostatečné větrání až do doby výsadby. Co vede pěstitele k tomu, aby se pustili do pěstování lilií? Lilie jsou totiž pro svůj exotický vzhled a nápadné a nádherné květy považovány za královny cibulovin.


Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě tvarovanými, velkými toulci. Některé druhy kvetou v zimě, jiné v létě. Bougainvillea: Pěstování.

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Způsobů je hned několik. Já pořád nevím, jak vyzrát na přezimování různých cibulí a hlíz, které nejsou mrazuvzdorné.


No a možná bych to zkusila podle vás Raději je nepěstuju. Collins Key 951views. Amarylis je pokojová rostlina ozdobná květy. K nám byla dovežena z Jižní Ameriky.


Výhodou je, že netrpí plísní okurkovou ani dalšími plísňovými chorobami. Plody sklízíme podle toho, jak je chceme využít v kuchyni. Nejlepší jsou mladé, kdy je můžeme konzumovat i bez tepelné úpravy. Cukety a dýně lze i skladovat.


Dobře vyzrálé plody vydrží na chladném místě i několik týdnů. Již několik tisíciletí je oblíbenou zeleninou. Podával se jako pokrm už ve starověkém Egyptě.


Od šestnáctého století je artyčok šlechtěn v jižních.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky