středa 13. ledna 2016

Prodej černého rybízu

Ceny rybízu se liší podle krajů a velikostí plantáží. Největším faktorem, který ovlivňuje cenu, je způsob sklízení. Přinášíme přehled míst, kam můžete zajet na samosběr rybízu. Většinou jde o černý rybíz a červený rybíz. Prodej bílého rybízu není tak častý.


Pěstované odrůdy červeného rybízu a bílého rybízu jsou samosprašné, přesto se doporučuje vysazovat alespoň dvě současně kvetoucí odrůdy.

Opylení cizím pylem zvyšuje u odrůd jen částečně samosprašných nejen násadu, ale také počet semen, a tím i váhu bobulí. Rybízák - víno z černého rybízu Rybízák je naše nejoblíbenější ovocné víno, které vyrábíme z plodů černého rybízu. Jeho intenzivní vůni, rubínovou barvu a sladkokyselou chuť si prostě zamilujete - jako byste jedli černý rybíz!


Ovocná vína Pereg z černého rybízu , švestek, višní, bazy a další. Vinařství Pereg je firma, která se zabývá výrobou kvalitních ovocných a. Odrůda je odolná vůči mrazu i nemocem. Kříženec černého rybízu a angreštu dostal jméno josta.


Získává si stále větší oblibu, protože plody jsou větší než černých rybíz, mají jemnější chuť i aroma, ale jejich přínos pro zdraví zůstává zachován. S obsahem avokádového oleje, plodů černého rybízu a květů ibišku.

Vyživuje pokožku rukou a celého těla. Zanechává ji příjemně svěže parfémovanou. Rybíz se pěstuje integrovaným systémem s omezením v používání chemických prostředků. Družstvo každý rok získává ochrannou známku SISPO.


JOSTA je kříženec angreštu a černého rybízu. Je opadavá a netrnitá, její listy jsou podobné listům rybízu. Z plodů černého rybízu vaříme léčivý Z plodů černého rybízu vaříme léčivý čaj, červený i černý můžeme přidávat do ovocných čajů, které pijeme během celého roku, ale hlavně v zimě, kdy je nouze o čerstvé vitamínky a minerály. Plodem jsou tmavé bobule. Džem z černého rybízu bez zavařování Šťáva z černého rybízu II.


Do litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáváme rybíz a prosypáváme jej cukrem, až rybíz spotřebujeme. Nakupovala jsem podruhé nebo potřetí, plná spokojenost. Brala jsem různých druhů velmi raných až raných brambor, zatím jsem brala Impaly, Rosary a Marabel. Rostlina je podobná černému rybízu, je beztrnná, s rozložitými, prutovitými větvemi.


U černého rybízu je lepší po sklizni vyřezat již tříleté větve, pokud bychom je nechali růst do čtvrtého roku, úroda by byla podstatně slabší, plody menší a méně kvalitní a hrozny kratší. Postranní obrost u černého rybízu nezakracujeme, aby se nesnížila plodnost. U tohoto rybízu je pro bohatost úrody lepší keř prosvětlovat, nežli zkracovat hlavní větve i boční obrost. Suroviny,když je jich více proženu odšťavňovačem,menší množství odstopkuju. Z našich dvou keřů jsme sesbírali kg červeného a kg černého rybízu.


Ještě nás čekají maliny a ostružiny.

Počítám, že bychom letos mohli vykrýt polovinu až tříčtvrtinu roční spotřeby šťávy v domácnosti. Opravdu nezačne plesnivět i když se dělá jen tak nastudeno? Od té doby,co jsem vyhodila několik kilo jahodového džemu,tak raději všechno krátce zavařím.


Je fakt,že v zimě to budou vitaminy k nezaplacení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky