čtvrtek 28. ledna 2016

Přeslička čaj

Počátkem jara z něho vyrážejí hnědě. Je však mnohem víc a slouží jako snadno dostupný přírodní lék. Přeslička rolní je množstvím lidí považována pouze za plevel. U nás roste na vlhkých písčitých a hlinitých půdách, v lesích, na pastvinách, oraništích, náspech a na svazích jako plevel. Přesličky se nejčastěji vyskytují v severní Americe, ale jsou dostupné všude po celém světě, především v netropických oblastech severní polokoule.


Ačkoli je přeslička často považována za polní plevel, nelze opomenout její pozitivní účinky na naše zdraví.

Díky vysokému obsahu křemičitanů kupříkladu působí hojivě, takže bývá doporučována k zevnímu ošetření ran či hemoroidů. Pomáhá při silné menstruaci a krvácení z nosu. Když se přeslička vnitřně užívá jako čaj , může během krátké doby vyléčit nejsilnější krvotok a zvracení krve.


Každý člověk by měl přibližně od 40. Je typická svou vyšší lodyhou, ze které vyrůstají tenké přeslenité listy, ty po usušení vypadají jako jehličí. Tou první je jarní lodyha, která nese výtrusnicové klasy a odumírá ještě před vznikem lodyhy letní.


V létě vyrůstají silné výhonky, které jsou přeslenitě větvené, rýhované a článkovité. Jejím užíváním si zajistíte pevné zdraví. Dokáže vyléčit různá onemocnění, dokonce i ty závažná.

Matečnou rostlinou je přeslička rolní (Equisetum arvense). Velice příznivě také působí na normální funkci močové soustavy a ledvin. Lutze doporučuje čaj z řebříčku při návalech krve do hlavy, doprovázených bolestmi jako by měla hlava prasknout, při závrati, nevolnosti, chorobách spojených se slzením, při pichlavých bolestech očí a při krvácení z nosu. Přesličkový čaj se také užívá pro regeneraci cévních stěn. Cena produktu bez dopravy Skladem.


Působí na klouby a jejich flexibilitu, příznivě ovlivňuje stav pokožky, vlasů a nehtů. Přesličku rolní považuje Wolf-Dieter Storl za jednu z nejužitečnějších a nejléčivějších rostlin nejen luk a polí, ale také našich zahrad. Tinktura z řebříčku: Láhev naplníme po hrdlo květy řebříčku nasbíraného za slunečného dne a zalejeme až samožitnou nebo jinou ovocnou pálenkou. Parní zábal z přesličky Dvě hrsti vložíme do síta, které zavěsíme nad hrnec s vroucí vodou. Podporuje normální stav pokožky, vlasů a nehtů.


Tulsi, g PSYLLIUM Dr. Popova – kapsle, 1ks – 1g Bylinné kapky Cukr normal, ml Čaj 1mil, g. Apotheke Brusinkový Čaj příznivě působí na činnost celého močového ústrojí. Brusinky a bylinky obsažené v čaji jsou zdrojem flavonoidů a vitaminů s. Jak vyrobit přeslička čaj , výhody a kontraindikace.


Slyšeli jsme mnoho o vlastnostech přírodní medicíny, ať už z našich babiček, nebo z nějakého. Vašemu muži pomůže, pokud bude pít přesličkový čaj - 2x denně čálek. K tomu v poledne čálek řaje z nimby.


Po týdnu přejdeme na pití jednoho šálku řaje z přesličky a místo toho přidáme výluh z šatavari - úžasného hojiče všech sliznic.

Ve formě vlhkých nebo kašovitých obkladů se přeslička užívá na špatně se hojící rány, bércové vředy, píštěle apod. Konkrétně kopřiva, ale také přeslička a listy břízy jsou od nepaměti bylinami, které podporují odvodnění těla. Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro zdravou a silnou funkci cév , zdravý imunitní systém.


Je také jedním z nejlepších prostředků při chronické bronchitidě, pravidelným pitím čaj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky