pondělí 25. ledna 2016

Modrá velehrad

Archeoskanzen Modrá , velkomoravské opevněné sídliště středního Pomoraví z 9. Modrá befindet sich am östlichen Fuße des Marsgebirges in der Mährischen Slowakei. Nordwestlich erhebt sich der Hügel Hrušová (3m). Das Dorf liegt im Tal des Baches Salaška oberhalb der Einmündung des Modranský potok an dessen Einmündung in die Salaška und bildet im Osten mit Modrá eine zusammenhängende Bebauung.


Nördlich erhebt sich der Hügel Hrušová (3m).

Nezáleží, jestli jedou za obchodem, na víkend anebo na delší pobyt. Tento projekt je spolufinancován Evropskou uníí. Druhé podzemní patro umožňuje zhlédnout skrze průhlednou akrylátovou stěnu život v hlubině i se zimováním ryb pod ledem v 6metrové hloubce a rovněž se. Je významným duchovním centrem, místem častých církevních poutí, shromáždění a cyrilometodějských oslav.


Na okraji obce Modré se nachází významná archeologická lokalita - národní kulturní památka se základy velkomoravského kostela z 9. Akreditace novinářů proběhne na obecním úřadě. Hotel a Depandance SKANZEN se nachází v rozsáhlém areálu SKANZEN Modrá a nabízí mnoho možností využití pro velké i malé.

Blíží se konec školního roku a přišel tak i čas výletů. Druhý stupeň letos absolvoval výlet s nádechem dějepisné exkurze. Přes bludiště pak dojdete k expozici Živá voda , kde v obřím proskleném tunelu uvidíte život pod hladinou rybníka. Popis: jedno a dvoulůžkové pokoje, v každém pokoji je umyvadlo.


Dvacet pokojů má vlastní sociální zařízení, ostatní pokoje mají sociální zařízení na patře. Poutní dům poskytuje ubytování především pro exercicie pořádané poutním domem. Podmínkou je respektování řádu domu jako duchovního centra. V Modré u Velehradu na jihovýchodní Moravě stojí velkomoravské opevněné sídliště středního Pomoraví.


Přímo na Velehradě z tohoto počtu žije asi 1. Popis: ubytování je poskytováno poutníkům, účastníkům kurzů, seminářů a jiných vzdělávacích či poznávacích aktivit. Uherské Hradiště - Salaš spoj č. Modrá byla v minulosti zajímavá především pro archeology. Pro širokou veřejnost se stala zajímavou na přelomu a 21.


Dění v bazilice můžete nyní sledovat naživo. Návštěvníci se mohou nejen seznámit s procesem pálení ovoce a historií vinařství, ale.

Centrum Slováckých tradic se nachází v obci Modrá u Velehradu. Stojan und Kardinal Tomáš Špidlík SJ, die in der Basilika beerdigt sind. Oficiální stránky Obce Modrá. Bude polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Naším cílem je naučit žáky řešit problémy, posílit sebedůvěru jednotlivců a umožnit každému bez rozdílu, aby vynikl.


Vedeme žáky ke kladnému vztahu k životnímu prostředí a ke zdejšímu kraji a tradicím. Velehrad war der erste Ort, der vom Johannes Paulus II. Podporujeme práci žákovského parlamentu. In Tschechien gibt es seit kurzem ein einzigartiges Freilichtmuseum.


Wer die Geschichte des Großmährischen Reiches kennen lernen möchte, sollte sich einen Besuch im südmährischen Modra in der. Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu. Chloubou farnosti je barokní bazilika s přilehlými budovami bývalého cisterciáckého kláštera.


Duchovně – kulturní – formační centrum pro poutníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky