čtvrtek 21. ledna 2016

Jak vyčistit bazén po zimě

Jak vyčistit bazén po zimě. Nevíte jak vyčistit bazén po zimě? Máme pro Vás jednoduchý návod. Stačí dodržet základní pravidla a těšit se z křišťálové vody.


Podle typu bazénu a jeho velikosti volíme zazimování a následné nastartování do jarní sezóny.

Odzimování bazénu, a samotné zprovoznění bazénu po zimě , by mělo proběhnout v době, kdy se minimální noční teploty vzduchu již nedostávají trvale. Po úpravě pH hodnoty vody na rozsah – aplikujte co nejdříve chlorovou bazénovou chemii – rychlorozpustný chlor šok Nocal nebo kyslíkovou bazénovou chemii – kyslíkový granulát. Kyslíkový granulát je vhodný i do whirlpoolu.


Oba prostředky slouží k likvidaci bakterií, virů, částečně i řas a ostatních nečistot v bazénu. Správné jarní uvedení bazénu do provozu je důležité, už jen pro to, aby voda vydržela křišťálově čistá po celou sezonu. Nejprve zkontrolujeme hodnoty pH a množství chloru ve vodě.


Bazénovou síťkou odstraníme z vody nečistoty.

Optimální ph vody v bazénu je – Ke změření ph vody v. Na začátku sezony z bazénu sundáme krycí plachtu a odpustíme vodu na požadované množství. Jak odstranit řasy z bazénu? Letos jsme tak čistili dokonce bazén po zimě , když se odkryla plachta voda byla krásně čirá, jen na dně celkem dost usazenin. Protože původně jsme chtěli vodu vypustit jako každý rok, ale nakonec když jsme viděli tu vodu, řekli jsme že.


Po aplikaci přípravku a po krátke době působení (min.) je možné tyto řasy opět sebrat síťkou z hladiny jetzírka nebo pomocí hladinového skimmeru. Během této doby, kdy voda stojí, se zbytky vytvořených vloček usadí na dně bazénu, odkud je pak možné je vysát do odpadu. Jak prvně napustit či zprovoznit bazén po zimě?


Napusťte vodu (hladina by měla dosahovat do úrovně středu skimmeru) a poté zkontrolujte a upravte její tvrdost. Následně je nutné zkontrolovat a popřípadě upravit hodnotu alkality a pH. Pokud jsou tyto hodnoty v požadovaném rozmezí, můžete přistoupit k další aplikaci chemických přípravků řady Azuro. Na našich webových stránkách najdete článek, jak postupovat, pokud napouštíte bazén ze studny. Pokud před prvním chlorováním nepoužijete přípravek „Maskovač tvrdosti“, vysráží se Vám po zachlorování železnaté soli, které voda obsahuje.


Výsledkem pak je hnědá voda, skrze kterou není (skoro) vidět na dno. Bohužel jediná rada, kterou Vám můžeme dát, je. Aby však bazén přinášel radost, vyžaduje pravidelnou péči a údržbu.

Najít univerzální recept na bezproblémový chod jezírka by bylo velmi obtížné. Základní pilíř kvality vody v budoucím jezírku je stavěn již při plánování, projekci a budování jezírka. Vlastní bazén v soukromí vlastního pozemku, to je bezesporu příjemný luxus.


Ovšem jen tak dlouho, dokud je bazén čistý a úhledný. Jakmile se ale začne voda v bazénu kalit, nebo se dokonce objeví sinice, zábava končí. Kvalitu vody v bazénu je proto třeba udržovat stabilně, pomocí několika opatření a pravidelného čištění.


Není však důvod se bát namáhavého či zdlouhavého úklidu. Před každou novou sezónou je nutné bazén důkladně vyčistit od všech vodních, mechanických a rostlinných nečistot. Nabízíme několik ra jak nejlépe. S čištěním a údržbou bazénové vody začínáme s příchodem jara.


Přesto se může stát, že bude bazén znečištěný. Jistě nanapustili plný bazen HCl o koncentraci , jak by z jeho sdělení vyplývalo, to by se jim i blbě drhlo tím kartáčem. Asi šlo, o to, že z té flašky, kde měli tu kyselinu o uvedené koncentraci trochu crkli do bazénu, takže tam byla výsledná koncentace nula nula nic.


Bazén po zimě - starost i radost S příchodem prvního teplejšího počasí bývají majitelé bazénů už natěšení, jak prvním tempem rozrazí křišťálově průzračnou hladinu. O čistotu vody po zimní odstávce je ovšem potřeba se také osobně přičinit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky