pátek 22. ledna 2016

Červotoč spížní likvidace

Podle podmínek klade samice až 1vajec a může mít až tři generace do roku. K nejprovařenějším potravinovým broukům patří červotoč spížní. Tento nesympatický živočich má asi dva a půl milimetru dlouhé válcovité tělo a oranžovohnědé zbarvení.


Evropě a je rozšiřován transportem komodit. Pokud však využijete dostupných prostředků a možností, můžete si být jisti, že boj proti tomuto škůdci bude úspěšný. Nejdůležitější radou však je reagovat rychle, protože červotoč je schopen ničit podlahu systematicky každý den.


V domě ani v bytě či v jakýchkoli. Anobium pertinax Linnaeus) Červotoč umrlčí je větší než červotoč proužkovaný, dosahuje délky až mm. Biologie červotoče spížního. Patří do stejné čeledi jako červotoč proužkovaný. Dospělý brouk je rezavohnědý, velký 2-mm, válcovitého tvaru, jemně ochlupený.


Dlouhodobé skladování potravin napomáhá dotvářet vhodné prostředí právě pro různé skladištní škůdce. Stegobium paniceum) Rezavohnědý brouk velikosti - mm s jemně ochlupeným povrchem těla. Larva je bílá, masitá, - mm dlouhá. Z brouků obývající potraviny se nejčastěji v domácnostech vyskytuje červotoč spížní , pilous černý nebo potravinový mol.


Při chemické likvidaci ošetřete skladiště fumigací. Likvidace : Pokud dojde k zamoření pilousem černým. Prázdná skladiště můžete ošetřovat postřikem organofosfátů či karbamáty.


Zdárec holátka,, Potřeboval bych radu. Nemáte náhodou někdo zvás zkušenosti s touto havětí? Jedna věc je jistÁ,co nejdříve asi vyházet rybám.


Dikas za odpovědi a přeju hodně uspěchu. This feature is not available right now. Video z dílny Zlatých Šípů, řeší záhadu jedné chalupy. Zjistila jsem, že je to červotoč spížní. Když jsem byla malá tak byl většinou v kuchyni, mouka atd.


U nás doma ho teď nacházíme v podkoví kde spíme. Tento rok na jaře se v podkroví měnili okna a mám pocit, že mají hnízdo někde ve s. Sem tam se objeví a je potřeba najít líhniště. Potom je zase na nějakou dobu klid. Pokud došlo k nadměrnému zamoření, můžete prázdné prostory chemicky ošetřit reziduálním přípravkem nebo využijeme služeb deratizační společnosti.


Dřevem se živí rovněž stejně velký, ale spíše hnědavý červotoč proužkovaný (Anobium punctatum). U nás žije také červotoč císařský, jehož larvy se vyvíjejí v lískovém dřevě, či červotoč spížní škodící na potravinách. Jsou zde i další druhy, ty však nemají z hlediska majitelů nemovitostí větší hospodářský význam.


Využijte náš jedinečný filtr pro vyhledávání svého škůdce a přípravku, který Vám pomůže se ho zbavit. Známe stovku druhů, například červotoč kostkovaný, pronikavý, spížní , skladištní, borkový, šiškový, haluzkový a další. Některé druhy jsou zaměřené na dřevo, jiné na potraviny, obojí však velmi neradi vidíme v domácnosti.


Nevím,ale asi se jedná o broučka chlebového ( červotoč spižní ). Manžel to našel na netu,a dost nás nakopla diskuze. Proděravěné sáčky, drobný trus v potravinách a larvy, které kolikrát běžným okem ani nejsou vidět, představují docela nevábné překvapení. Způsoby prevence a likvidace. Staré babské rady tvrdí, že červotoč na sebe upozorní klepáním.


Mnohem častěji ve skutečností objevíte ve dřevě drobné dírky spolu s kupičkami dřevěného prachu. Skladovat produkty v dózách a lahvích,. Ve spížích nám může strašit také červotoč spížní. Pokud se jedná o hojný výskyt, nastupuje profesionální chemická likvidace.


Na většinu škůdců je nejvhodnější postřik insekticidem , v některých případech je účinnější fogování (pomocí vyvíječe vzniká vysokotlaká mlhovina) nebo insekticidní popraš. Tito létající brouci v bytě obývají tedy především kuchyně a spíže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky